Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пада монополът на ЕРП-тата

Нова надежда – дано не е поредният предизборен трик

изЧЕЗвайте!!!

изЧЕЗвайте!!!

От месец юли пада монополът на ЕРП –тата и крайният потребител вече ще може да си купува ток от доставчик или производител по свой избор. Това става благодарение на влизаща в сила нова европейска директива, която има за цел да подпомогне развитието на свободния пазар и да посвие перките на монополистите.

Според официалните данни, у нас има повече от 110 лицензирани търговци на електричество, които имат право да продават енергия директно на потребителите. Самите производители на еленергия обаче са категорични, че ще бъдат необходими най – малко две години, за да са в състояние да предложат по – изгодни цени на тока от съществуващите в момента, особено що се касае за битовите абонати.

Засега битка между малките производители на електричество и монополните енергоразпределителни дружества ще има само за големи консуматори като заводи, офис центрове, молове, големи заведения, хотели и така нататък. Според предварителните разчети, предприемачите ще могат да пестят от сметките за ток между 5 и 15 %, в зависимост от някои фактори.електричество

От ЕРП – тата обаче не устават безучастни и извиват ръцете на своите потребители под благосклонния поглед на държавния регулатор. По – малките фирми се оплакват, че монополистите налагат нечувано високи такси за изготвяне на необходимата документация, с която да се прехвърлят към търговците на енергия от свободния пазар.

Типично в предизборния дух, от ДКЕВР се заричат, че ще спрат тези порочни практики, но май така и не вършат нищо съществено. Да, те знаели за тези неща, те не били правилни, но все още нищо не е свършено по въпроса.

Битовите абонати все пак ще намерят начин да преминат към свободен търговец на ток, ако им представи добри условия. За да са доволни всички обаче трябва към новия доставчик да се включат цели квартали, защото само няколко домакинства не са изгодни за когото и да било.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *