Тигрови паяци трепят хора във Варна

5
Тигров паяк

Мъж от Варна се бори за живота си в болницата, след като бе зверски нахапан от кръвожадни отровни паяци. Лекарите от токсикологията в морската столица са категорични, че човекът е жив, само защото се е усетил навреме да потърси специализирана помощ.

Медици разказват, че 35 годишният човек едвам се довлякъл до лечебницата, след като бил нападнат от тигров паяк, оцветен на бели и жълти райета. Пациентът буквално се извивал от страхотни болки и трудно се удължал, за да не падне. За щастие, той се сетил да донесе и отровното насекомо, което позволило на токсиколозите по – бързо да намерят решение.

Паякът атакувал нищо неподозиращата си жертва, след като се заврял в една от обувките на пострадалия. Когато човекът опитал да се обуе, насекомото пробило плътта му с отровния си шип и впръскало отровата. Още на секундата мъжът изпитал неистова болка и силно схващане.

Специалистите съветват при подобни инциденти незабавно да потърсим лекарска помощ. Те са категорични, че с времето оплакванията не само няма да намалеят, а може да се стигне и до нарушаване във функциите на засегнатото място. Освен това в България имало още по – отровни гадини, сред които е и смъртоносният черен паяк.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=XjKvhfiPGuU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Изключително неграмотно и фактологично грешно . Първо, най-малкото паякът не е “кръвожаден“ , а хапе при самозащита. Второ, той няма отровен шип, а зъби – хелицери. Трето, от статията не се разбира броят на паяците. Четвърто, даденият на снимката паяк – Argiope sp. – отговаря съвсем спокойно на първо и второ условие, освен това е много по-слабо отровен. Шесто, има голяма вероятност или паякът да е грешно идентифициран (да не е Argiope) , или изобщо да не е виновник за ухапването, а например човекът да е бил под въздействието на алкохол и по погрешка да се е набутал в гнездо на оси, стършели или пчели, които са отровни колкото паяка поотделно, но имат числено превъзходство, а паякът да е бил изкупителна жертва. По-вероятно е обаче човекът да си е бил все пак трезвен, но да е имало и нещо друго в обувката му, например стършел , който е отлетял веднага след изваждането на крака от обувката, а паякът е ухапал или заедно със стършела, или не е хапал. Освен това жертвата най-вероятно е алергична. Няма смисъл да всявате паника с арахнофобски статии!

  2. Have you ever thought about publishing an ebook or
    guest authoring on other websites? I have
    a blog based on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know
    my visitors would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot
    me an e mail.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *