Отровен хот – дог по парковете

8
Бързата храна по парковете е същинска бомба със закъснител

Изключително опасни за здравето ни храни от типа junk food заливат градските паркове и градинки, алармира д – р Николина Кънчовска от Агенцията по храните. Специалистката констатира, че със затоплянето на времето бизнеса на дребните търговци на открито е в своя разцвет, но на каква цена. При  проверка  инспектори от Българска агенция по безопасност на храните се натъкват на неочаквано груби и фрапантни нарушения при търговията на хот – дог в столичните паркове.

Сандвичите са още по-опасни за децата, които по принцип са с по-слаба имунна система

Масово търговците пестят пари от хладилни витрини и излагат малотрайните продукти нужни за направата на бързите закуски на високите температури и заобикалящата ги мръсотия, което е  доста сериозно  нарушение. Най  – ужасяващото обаче е, че предлаганите сосове към хот – дога, почти на всички щандове са с изминал срок на годност от по 2, 3 месеца, а при проверката на една будка инспекторите са се натъкнали на майонеза, чийто срок на годност е изтекъл през ноември месец миналата година. Оказва се, че освен че предлага сос бомба към своите сандвичи, собственикът на скандалния обект дори не е регистрирал дейността си и е извън  закона по всички възможни параграфи.

Щандът на жадния за бърза печалба търговец е незабавно затворен, но инспекторите предупреждават, че нарушенията при продажба на храни на открито са масова практика на територията на цялата страна, а един престоял на слънце хот – дог дори и без някой от продуктите му да е с изминал срок на годност,  може да се окаже същински бич за здравето ни, категорична е д – р Николина Кънчовска от БАБХ.

Вкусният сандвич е бомба със закъснител!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

  1. Наистина е безхаберие да храниш детето си с храна и напитки от павилионите в парка. Всичките са с съмнителна хигиена и мръсотия, а някои отпред са горе долу добре,но зад щанда е одврът! Гнусни, мръсни със съмнителна храна и напитки. А кОлтура на обслужване под всяко ниво. Миналата неделя бях там и се отвратих! Чудех се защо са разрешили тази павильонна продажба на тези хора,готови да продадат и отрова на децата за да спечелят! Парка е прекрасен след ремонта, но тия павилиони са гнусни.Винаги ни е такава работата – много убаво, ама щом не е усрано не е наше! Да се махнат тия гнусни павилиони и търговци и да се направи нещо по приятно и чистичко приветливо. Да му е приятно на човек да седне и хапне, без страх !!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *