Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Отново станахме за смях в Европа

Илия Илиев

„България за пореден път стана за смях пред Европа, защото все още не е изготвила своята стратегия за интеграция на малцинствата.

Още на 9 март 2011г. с резолюция на Европейския парламент беше приета рамка за разработване на Национална стратегия за интеграция на ромите за всички 27 страни – членки на ЕС. Там е записано, че че всички държави трябва да предадат въпросните стратегии до края на м.г.,но България още не го е направила“, заяви лидерът на партия ДРОМ Илия Илиев.

Илиев посочи, че от няколко години Евросъюзът алармира българските правителства, че трябва да изготвят държавна политика, чрез която ромите, които са повече от 15 % от населението на България, да бъдат интегрирани по-успешно в обществото.

Цветан Цветанов

„Това правителство не показва воля и не полага усилия за интеграция на ромите. Нас от партия ДРОМ това силно ни притеснява и заявяваме, че ако стратегията за интеграция на малцинствата не бъде предадена в най-кратки срокове, ще предприемем масови протести в цялата страна“, подчерта водачът на ДРОМ и допълни: „Нека вътрешният министър Цветан Цветанов, когото държавата е оторизирала да ръководи процеса на интеграция на малцинствата, да направи незабавно обобщен анализ къде са похарчени парите за ромите през изминалите няколко години и същият да послужи като ориентир за правилното, ефективно и прозрачно изразходване на средствата, които тепърва ще идват от „Европейския съюз за ромите“.


ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Отново станахме за смях в Европа

  1. ???? Отговор

    07.02.2012 в 17:59

    Самите мангали не са дозряли за тази интеграция.Те освен да крадат,лъжат и да живеят на наште гърбове друго не знаят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *