Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Отнемат плаж на Мишо Бирата посмъртно – цял град страда

Мишо Бирата

Вече покойният мастит бизнесмен Михаил Михов – Мишо Бирата, може да се окаже причина цял един град да остане без плаж. Става въпрос за 74 декара от бреговата линия на град Мартен до Русе, които навремето били дадени на предприемача. Сега обаче предстои разпродаването им заради негови дългове.

Търгът за това е насрочен за последната седмица на август, а оценката на парцела се равнява на почти 450 000 лева. Тези пари ще влязат като част от погасяването на борч от повече от два милиона лева, с които „Леденика ММ” е закупила шишета за бира от „Терахим 97” АД.

плажът в Мартен

Частният съдебен изпълнител Хаджииванов съобщава, че върху недвижимата собственост е наложена договорна ипотека. Окръжният съд е отхвърлил молба на областната администрация в Русе, да бъдат наложени обезпечителни мерки върху терена, докато не приключи разследването на скандалната продажба, която е извършена преди години.

В момента следователи работят по изясняването на въпроса, как имотът е преобразуван от публична в частна държавна собственост, което е позволило придобиването му от трета страна. Преди около пет години, бившият губернатор на Русе Мария Димова, взема решение да продаде земята за общата сума от 505 000 лева на фирмата на Мишо Бирата, който пък го ипотекира за обезпечение на дълга си към производителите на стъклени бутилки.

Чуй РАП версията на разговор за Мишо Бирата:

http://www.youtube.com/watch?v=S_U43MuMkYU

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *