Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Откровение! Михаил Билалов: Планирах банков обир!

Опърпан нашенец уж нехайно се мотае пред вратите на малка банка в центъра на Париж. Българинът скришом оглежда обстановката, а в главата му ври и кипи. Опасни мисли се раждат и разбиват като черноморски вълни във буреносен януарски ден. Младият мъж опитва да прецени какви са му шансовете да влезе в банката, да изкрещи: „Това е обир!“ и да се измъкне с пълен чувал с пари.

bilalov-djaro

В крайна сметка благоразумието надделява в емоциите на Михаил Билалов. Бъдещата звезда на българското кино печели и още една по-важна битка с отчаянието което преди това му е подсказвало, че самоубийството също е вариант за спасение от ужасните проблеми.

„В един момент останах без работа, без спестявания и с жена в седмия месец, която не можеше да става от леглото заради разкритие. И всички тези беди ме сполетяха в Париж. Имах малко приятели и всичките ги бях изстискал за заеми, нямаше откъде повече да намеря пари. От напрежение тялото ми се обрина, сърбеше ме ужасяващо. Обикалях улиците безнадежден и обмислях варианта да обера банка, за да си платя наема. После свършиха и парите за храна. В този момент ми мина през акъла да приключа със себе си. Сега ме е срам да го разказвам, но човек стигне ли дъното, лесно може да се закопае още по-надълбоко“, разказва актьорът, който стана любимец на зрителите с ролята си на изтънчения мафиотски бос Джаро в „Под прикритие“.

Сега на Билалов му е лесно, дори му е супер. Играе само за удоволствие, а основните му приходи идват от стабилен бизнес във Франция. За да стигне дотук обаче, той трябва да премине през Чистилището. В решителния миг Бог чува горещите му молитви.

„Не на всеки му се е случвало да мисли за самоубийство. Подобни терзания изтощават до краен предел душата, правят те нестабилен и податлив на крайни решения. За да избягам от демоните си, влязох в най-близката църква и започнах горещо да се моля. Плачех и се молех. Не си спомням колко време съм стоял пред олтара, но накрая бях пресушил кладенците. На излизане усетих, че в душата ми се е възцарил пълен покой. Банковата ми сметка все още беше празна, но надеждата се беше завърнала и някак си бях убеден, че всичко ще се нареди“, усмихва се Мишо Билалов.

Още на следващия ден след посещението му на католическия храм „Света Маргарита“ той получава спасително обаждане. Негов приятел му разказва, че е чул от общ познат за сериозните финансови проблеми на Билалов и по този повод го кани да стане помощник-готвач в неговия ресторант.

„Не можех едни яйца да си опържа, но на момента приех предложението. Знаех, че това е спасителна сламка и трябва здраво да я захапя. Приятелят ми прояви разбиране и ми даде шанс да се науча в тънкостите на готвенето. Удаваше ми се и лека-полека си стъпих на краката. Всеки следващ ден беше по-щастлив от предишния, а аз не забравях да благодаря на Господ, че ме издърпа за косата от тинята“, спомня си Михаил Билалов. Той добре знае, че втори път няма право на грешка и уверено започва да се изкачва нагоре. Точно в този момент получава предложение да се завърне в българския театър.

„Колегите явно не ме бяха забравили. Имаше много добро предложение, но аз отказах на момента. Бях убеден, че трябва да си стъпя здраво на краката и чак след това мога отново да помисля за изкуство“, твърди Билалов.

Както за няколко седмици се научава да готви „Кордон Бльо“, така за няколко месеца навлиза в тънкостите на озеленяването. И с цялата си наглост отваря фирма за ландшафт архитектура. Напук на всичко – предприятието се оказва изключително успешна инвестиция и Билалов разширява бизнеса, наемайки нови и нови работници.

„Веднъж ме попитаха каква е връзката между актьорстването и озеленяването. Замислих се и отговорих: „Аз“. Много хора предричаха бляскавия ми провал, но не им повярвах. С много труд и по-малко талант всичко може да се постигне на този свят. Сега фирмата ми я въртят моите заместници а аз имам щастието да си гледам двете деца и да играя за кеф. Много малко са актьорите с подобна привилегия, но доста съм се блъскал, за да си я издействам“, отсича любимецът на родните мафиоти. Съвсем наскоро в най-якото задръстване от огромен черен джип се показал ухилен здравеняк и помахал свойски на Билалов.

„Явно добре съм си свършил работата, щом на улицата също ме възприемат като мафиот. Готварските ми способности се оказаха страхотен удар за образа. Зрителите явно усещат, че наистина съм виртуоз в кухнята и още повече харесват Джаро. В ежедневието не споделям нито една негова черта. Спокоен човек съм и харесвам честната игра в живота“, – категоричен е Мишо Билалов.
ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *