Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Откриха родителите на малката руса Мария, продали я за 500 лева

мария детеСлед десетки грешни следи полицията откри истинските родители на малката  руса Мария, която бе намерена в цигански катун в Гърция. Това са Сашка и Атанас Русеви от град Николаево, Казанлъшко.  Двамата се привикани в полицейското управление в Гурково и в момента дават показания.

Противно на окакванията, че детето е откраднато българче, се оказа, че то е ромче, а русата коса и сините очи са по причина, че е албинос. По неизвестни причини в семейството се раждали такива деца и пет от отрочетата са албиноси. Полицаите установили, че поразително си приличат с Мария. Според съседи семейството има между 8 и 10 деца, но никой не си направил труда да ги брои.

Родителите признали, че били на работа в Гърция, не им потръгнало, измамили ги и тръгнали да се връщат в България, но нямали пари за билети. Тогава продали момиченцето на друго ромско семейство – гърци за сумата от 500 лева. С тях си платили пътя и се прибрали. Повече не се заинтересували от съдбата на дъщеричката си, защото си имали достатъчно деца, които не можели да изхранят. Те живеят в общинско жилище в Николаево, нямат работа, изключително бедни са и не е ясно какво ще правят още едно дете, ако им го върнат.Мария1

В същото време в Гърция „осиновителите“ полагали добри грижи за детето, то си имало собствена стая и не го лишавали от нищо. То пък си било заработило парите и всеки ден излизало да проси, като докарвало вкъщи между 80 и 100 евро на ден.

Сега никой не може да каже къде е по-добре да живее русата синеока красавица – да я върнат в България при биологичните й родители, или да остане в Гърция, където условията й на живот са по-сносни и има какво да яде. Целият случай показва трагедията и бедността на едно ромско семейство, което си е продало детето не за друго, а да се върне у дома. Най-вероятно Мария ще бъде отнета от биологичните й родители и ще се търси за нея приемно семейство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *