Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Откраднат благоевградски щраус се завърна вкъщи! – с видео

голямПо принцип щраусите не се славят с наличието на особено голямо количество мозък в малките си глави, но в конкретния случай става въпрос за точно обратното.
От известно време във ферми в благоевградско се навъртали крадци, които задигали животни и по-точно редките и атрактивни птици. Явно апашите са наясно, че търговията с перата на щраусите е много проспериращ бизнес.

Щраусите "танцуват" при чифтосване

Щраусите "танцуват" при чифтосване

Един ден 47-годишният фермер Груйо Стоев, забелязал, че любимата му птица, която за него била като домашен любимец, е изчезнала. Той веднага се досетил, че е открадната и си помислил, че повече никога няма да види любимия си щраус. Два дни по- късно обаче, докато работел в градината си, забелязал, че в далечината на пътя „нещо” се движи и вдига облак прах след себе си. Той бързо разпознал изчезналия си щраус, който се движел с около 60 километра в час!двойка Оказало се, че умната птица успяла да се измъкне от капана на грабителите си и веднага побързала да се завърне при любимия си стопанин, който бил на седмото небе от щастие.
Щраусите съществуват от преди няколко милиона години. Достигат дължина от около 270 см., а теглото при мъжките надвишава 150-160 кг. Те са единствените птици в света, които „танцуват’ по време на чифтосване. Цената им е висока, като у нас е окло 1200 лв. за една птица.

Щраусите умират от кеф да имитират движенията на своите стопани! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *