Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Откраднаха 88 000 лева от банкомат в Созопол

Обраха 88 бона от банкомат

Точно 88 000 лева изчезнаха безследно от банкомат в Созопол, монтиран в сградата на общинска администрация. Скандалното в случая е, че охранителната фирма отговаряща за устройството е същата, която беше замесена в ужасяващия обир на 2 милиона лева от инкасо автомобила до Ловеч.

Според сведения от достоверни източници, служителите на въпросната организация са единствените, които имат достъп до този конкретен банкомат и единствените, имащи право да отварят касетите, за да ги зареждат със средства.

Устройството е било захранено със сумата от сто и двадесет хиляди лева в края на месец април. Липсващите пари са установени вечерта на 11 май, при извършена проверка на машината.

Полиция

Пенев е стар познайник на варненската полиция

При последвалата проверка, разследващите разбрали, че банкоматът е отчел изтеглени суми едва за тридесет хиляди лева, а за липсващите 88 бона няма никакви данни за транзакции. Доказателство за посегателство са и липсващите пломби на касетките, в които се съхраняват парите.

Бандитите били улеснени неимоверно много от факта, че на самата сграда няма никаква монтирана видеокамера и поради това, нахалниците не са засечени. Апаратурата на охранителната компания също не е регистрирала никакви нарушения в системата.

От полицията в Бургас съобщават, че при началния оглед не са открити никакви следи от разбиване на автомата нито по външната, нито по вътрешната му части. Когато машината за транзакции била отворена станало ясно, че на три от касетките липсват осигурителните пломби.

Шефовете на банката, чиято собственост е банкомата не поискаха да коментират, докато не приключат напълно следствените действия. Интересното е, че уредът е монтиран на едно от най – оживените места в Созопол, но нито един гражданин не е забелязал нещо нередно.

Как да разбием банкомат за минутка:

http://www.youtube.com/watch?v=MBohgaMhYvU

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *