От люлка до гроб: 4 годишна дължи хиляди на банка

1
Четиригодишна дължи 11 бона на банка

Преди известно време, пиян до козирката дядка се похвали в квартална кръмча, че за целия си живот спетил 12 500 лева. По думите му това били много пари, с които можеш да си купиш няколко тона ракия и да си поркаш колкото ти душа иска. Почти с толкова голяма сума вече е задлъжняло и малко момиченце от Шумен, което получило в наследство от своя собствен дядо само кредити за изплащане, в размер на точно 11 бона.

Невръстната Изабел е едва на четири години, но на моменти детството й сякаш остава на заден план, защото искрено се притеснява, че не може да върне заема. Тя не е много наясно какво точно е това нещо „заем” и какво точно е „банка”, но напълно осъзнава, че вече дължи нещо на някой, когото дори не познава.

Четиригодишна дължи 11 бона на банка

Момиченцето и неговата майка Хрисимира Димитрова живеят сами от около две години, когато за зла беда починал бащата на Изабел. Те не виждат възможност да се справят със ситуацията, защото няма кой да им помогне, а държавата както обикновено си бие отвод, извинявайки се с невъзможността да влияе на частни фирми. Типично по български, тежката държавна машина отказва да издаде и някои необходими документи, позовавайки се на законови разпоредби.

Четиригодишната длъжница се оказала с камък на врата, след като при смъртта на дядото, леля й се отказала официално от наследство. По този начин, единствен пряк наследник се оказва Изабела, която поради непълнолетието си пък няма право на свой ред да се откаже.

„Сестрата на мъжа ми ми каза, че имам един месец, за да заявя отказ от наследство, защото баща й оставил много заеми. Тъй като нямах законен брак с бащата на детето ми и не съм официална роднина, срещнах пречки с изваждането на някои документи. Чувството е, все едно чужд човек е взел тези пари. Тези заеми не са били за мен или за детето, но никой не се интересува от това” – жалва се майката Хрисимира.

Мъртвия дядо на Изабел не оставил абсолютно никакви имоти, които да служат за обезпечение. Заемите нямали и застраховки и сега излиза, че майката ще връща всичко сама. Ако ли не, момиченцето ще се окаже сериозно обременено във финансово отношение, когато навърши пълнолетие.

Съдията- изпълнител на Карбовски:

http://www.youtube.com/watch?v=z2Zjx3rcqms

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Е това е „С гордост да се наречеш Българин“ срам и позор за държавата и народа!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *