Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

От края на 2012 тук става като в Гърция, Борисов е безпомощен

Кабинета на Бойко Борисов съвсем се пропука

Последните промени в кабинета, назначението на четвърти подред здравен министър и  неквалифициран министър на икономиката, въобще не са най – стряскащите новини, които ни поднася управлението. Състоянието е доста по – опасно. Недвусмислен знак затова е, че вицепремиерът Симеон  Дянков настоява да бъде свалено  ДДС  и то още към края на 2012 година,  когато  за всички е видимо, че постъпленията за държавната хазна буквално се топят.

От графиката става ясно, че след 2013 г. държавата ще трябва да взима заеми, за да плаща пенсии и заплати

Предложението  на Дянков е някак странно, ако вземем предвид факта, че финансите на бюджета  се формират основно  именно от ДДС. Състоянието с финансите на страната на практика  е катастрофално.  Реално България е  пред фалит.   За около 3 год. кабинета на Бойко Борисов изхарчи 5 млрд. лв. и то не откъде да е, а от фискалния резерв, което означава, че в началото на 2013 г. такъв няма да има и  държавата  ни ще изпадне в положението на Гърция и ще се наложи да проси заеми, за да може да изпълнява функциите си. Фалитът на практика е само въпрос на време, но  повечето медии и анализаторите си мълчат, за да не са в разрез с политиката на управлението.

Управлението на Борисов  отдавна изпусна своята възможност и не направи нужното, за да намали разходите си, само намали бюджетите на редица сектори, което почти ги унищожи.  Голяма част от малките и средните фирми  вече обявиха фалит, а други са на път да го сторят и то не без помощта  на Симеон Дянков, който съвсем целенасочено  преди 3 години отложи с около една година старта на изплащането на държавния дълг на стойност от 1, 5 милиарда лева, а освен това се прави на ни лук ял, ни лук мирисал и иска бизнеса да опрости част от дължимото на страната.

Бойко Борисов не пропусна да обвини  предишните, че са  изхарчили парите на държавата и той я сварил на минус! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *