От какво се лишават българите по време на криза?

0

crisisКак се отразява кризата на българските домакинства? Според последните анкети, българите свиват разходите си за дрехи, културни мероприятия и градски транспорт. Но не се отказват от алкохола и цигарите.

Доколко е важно облеклото за средностатистическия българин? Изобщо няма никакво значение. Ние може би сме една от най-неелегантните нации. Обичаме да си слагаме нещо новичко, но обикновено никой не се замисля дали му отива. В България кичът е издигнат вshop моден култ. Крещящото облекло е символ на престиж. Жена с топирана коса, ярък грим, дълбоко деколте, мини пола и високи токчета в Западна Европа се нарича проститутка. Тук- фьешънка.

Разходите за култура. Не че някога българинът е давал много, но все пак. Тук кебапчетата и кюфтета заместват духовната храна. Важното е търбухът да е пълен, а дали главата е празна изобщо не е проблем. Българинът може да хвърли последните си 100 лв. в кръчмата, но ще му се свидят 20лв да отиде на театър.

Пестене от трапспорт. Това е положителна тенденция. Тъй като се храним доста нездравословно, имаме нужда от повече движение. В град като София е трудно да пестиш от транспорт, но ако заместиш колата с метрото или автобуса, все пак е нещо. Добър начин за борба със задръстванията.

beber1Алкохол и цигари. От всичко друго българинът ще се откаже, но от отровата – не. Стресът у нас се лекува с цигари и алкохол. Когато нищо не ти остава, трябва да се напиеш подобаващо, дори утре да нямаш пари за хляб. Борбата с тютюнопушенето няма шанс у нас. Един човек на 30-40 години спира цигарите, но виднага го заместват трима под 18 години. Държавата дори не може да прокара закон за тотална забраната на  пушенето  на обществени места. Ако всеки българин намали разходите си за пиячка и цигари, веднага ще усети коренната промяна за джоба си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *