От къде се взе л*йното Бисер Петното

3

Какво е това Петно, бе?! Цялата държава вече няколко месеца е вторачена в пируетите на едно примитивно леке, което търчи като магистрална пр*ститутка из политическите централи и заедно с няколко навлечени в анцузи нищожества се изживява като обществен фактор.

petnoto

Важно-важно Бисер Миланов кръстосва тв студиа, където на потресаващ диалект ръси малоумия от сорта, че Сорос е лош, защото е евреин, позволява си нахалството да заплашва журналисти, шири се в луксозни къщи, чийто наем не плаща, а за капак Бойко Борисов го приема в дома си и му дава политическа поръчка да громи опонентите му срещу обещани 500 000 лева хонорар!

Този сюжет е възможен наистина само в България. В цивилизования свят лайна като Бисер Петното лежат задълго в пандиза, където радват загорели мургави съкилийници срещу 2-3 цигари. Впрочем тази напълно заслужена съдба е вече напът да го застигне.

Откъде обаче се взе този абсурден персонаж? Журналисти тръгнаха по следите на фамозния Бисер Петното…

Улиците на Русе през 2003 г. сякаш са излезли от филм на Тарантино. Двама наркодилъри се борят за надмощие и не пестят патроните. Преследват се с коли, стрелят се по площадите, залагат си бомби под балконите.

Чистата дневна печалба от продажбите на хероин в града по това време не пада под 10 000 лева на ден. Толкова остават за босовете, след като се разплатят с уличните дилъри и столичните доставчици на едро. За тези пари воюват двама бивши съученици от местното спортно училище – Валери Берберов – Андиамото и Бисер Миланов – Петното. Няма грешка – Петното, което днес се мята и крещи по протести и контрапротести, тогава е дилър на хероин. Днес този динозавър от мутренските времена, следван от неизменна глутница намусени дебеловрати мъже, се изживява като политик и основател на партия с гротескното име „Свобода“, прави заклинания от телевизионните екрани.

Навремето обаче името на Петното присъства единствено в полицейските бюлетини и обвинителните актове на прокуратурата. Той започва престъпната си кариера с дребна кражба и понеже е само на 18 години, му дават условна присъда. До 20 години вече има биография на закоравял рецидивист – 3 присъди и престой в затвора.

Естетическите му търсения се изчерпват с любимия филм на всяка начинаеща мутра (Бойко Борисов не прави изключение) -„Кръстника“, а нашенският Дон Корлеоне – Иво Карамански, е първият му официален работодател. Бисер Петното рекетира из Русе от името на „Корна Инс“, но бързо е изритан, защото краде дори от боса си. Легенди се носят за бруталната му раздяла с Карамански. Според ежедневника „Всеки ден“ той е бил жестоко изнасилен от Кръстника, след като е заловен в кражби.

От силов застраховател Петното „израства“ кариерно до дилър на хероин на регионално ниво. Зарежда от наркобарона Антон Милтенов – Клюна. Започва обаче да краде и от него, не се отчита навреме, опитва се да заделя повече за себе си. Клюна го изхвърля от мрежата си като мръсно коте, но Миланов си намира нови покровители от Варна. Те му поставят бойна задача – да изтика от Русе хората на Клюна. Бившият боксьор започва люта битка със съученика си от спортното училище Валери Берберов – Андиамото за хероина в крайдунавския град. В онези времена Петното не е много по-различен от образа си днес: „Нервак, истинско кълбо от нерви“, описват го пред журналисти негови познати.

Една нощ, припомнят си те, Бисер издебва Андиамото на улицата. Подгонва го с колата си. Двата автомобила правят рали по улиците на Русе. Бисер стреля срещу конкурента си. След това го съдят по бързото производство. Оказва се обаче, че е стрелял не с боен, а с газов пистолет и затова не могат да го обвинят в убийство. За хулиганство му дават 4 години. Петното обжалва. Пред Окръжния съд разиграва етюд, достоен за аматьорска театрална сцена. „Много ми е неудобно – започва пледоарията си той, – че в съдебната зала е моята съпруга. Трябва обаче да призная, че съм нестандартен в сексуалните си предпочитания. Влюбен съм във Валери Андиамото. Ние бяхме много близки още от училище, но той напоследък започна да ме отбягва. Като го видях сам в автомобила посред нощ, не ми издържаха нервите и го подгоних. Само от любов.“

Залата се превива от смях а съдът открива процесуални нарушения – при ареста Бисер поискал конкретен адвокат, но му назначили служебен. Присъдата е отменена, делото е върнато за доразследване. Петното излиза триумфално от ареста.

Разправиите в Русе не водят до нищо добро, отчитат босовете на хероина. Петното и Андиамото са натиснати от началниците си и започват да демонстрират добри отношения. Но дружбата им не трае дълго. Започва нова серия кални номера.

Петното интригантства сред уличните дилърчета – навива ги срещу Андиамото. Усилено го топи и пред ченгета. Впрочем тези, който го познават от години, са дълбоко убедени, че Бисер Миланов винаги е бил ухо и доносник на куките. Заради това го ненавиждат и в кримисредите.

Потресен от наглостта му, Антон Клюна командирова в Русе петчленна бригада от най-доверените си остриета.

Бисер Миланов заедно със съратника си Йордан Бонев, син на крими легендата Венци Чикагото. Бонев хвърли бомбата, че Бойко Борисов им е предложил 500 000 лева, за да работят за него

На 7 август 2003 г. около 19,45 часа пред автогарата в Русе гъмжи от народ. Свистят спирачки – 2 коли със столична регистрация изсипват десетина яки мъже. Пратениците на Клюна се хвърлят върху Бисер. Бившият боксьор им дава смел отпор и не се оставя да го напъхат в колата и от първия уличен телефон звъни в полицията. Дава точно описание на нападателите си. Двете им коли са спрени от ченгета, недалеч от моста на Кольо фичето при Бяла. Столичната бригада е арестувана. В мелето няколко полицейски удара отнася и плевенски лекар, вмъкнал се между колите на биячите. В бързината полицаите го взели за „бригадир“, защото карал кола със софийска регистрация, припомнят си пред журналисти участници в събитията.

Няколко дни по-късно пламва БМВ-то на Петното. Ченгетата веднага слагат белезниците на Валери Андиамото. Шефът на РДВР-Русе – добре познатият днес бивш началник на митниците и генерал, тогава само полковник Ваньо Танов дава пресконференция. От столицата пристига и вътрешният министър Георги Петканов. Обявяват, че са отрязали клона на мощен наркоканал. „За мен акцията е значителна, полицаите от РДВР – Русе показаха правилен нюх да търсят горните 4-5 нива на наркобизнеса и арестите да се извършват, когато в лицето има наркотици“ – тежко отчита министър Петканов.

Андиамото е пратен в ареста, но Бисер Миланов остава на свобода, въпреки че името му се споменава като един от отговорниците за наркопазара в Русенския регион в доклад на Центъра за изследване на демокрацията през същата тази 2003 г. Той е осъден едва през следващата година, но не заради търговия с наркотици, а за оказана съпротива на полицай. Лепват му 2 години затвор за хулиганство.

През 2007 г. следва нова присъда – 2 години за нанасяне на тежка телесна повреда. През 2010 г. съдът в Самоков му налага половин година пробация за шофиране в пияно състояние.

По това време Бисер Миланов вече е теглил чертата на Русе и се е преместил да живее в София. Наема квартира на бул. „Дондуков“. Сладкият живот обаче бързо приключва, защото го арестуват като тартор на банда, която точи банкомати.
През 2011 г. му дават две години и половина затвор. Част от тях е излежал по време на предварителния арест.

Със 7 присъди зад гърба си, куп висящи дела и нерегламентирани контакти с високопоставени ченгета, включително и бивши величия от ДАНС, 45-годишният Бисер Миланов – Петното става типичният герой на нашето време – от мутра в Русе, той се преражда в „политик“. Отново е в епицентъра на събитията – дере гърло пред джамията в центъра на София, обсажда Светия синод, когато избират варненски владика, опитва се да нахлуе в БНТ, заплашва протестиращи и журналисти. Накрая стана толкова нетърпим, че от него се заинтересува дори главният прокурор Сотир Цацаров, а тези дни съдът го остави за постоянно в ареста. Докато се разглеждаше мярката му, съдиите бяха впечатлени от богатото му криминално минало. Оказа се, че само описанието на присъдите му заема цели 6 страници!

Днес Бисер Миланов най-после е в затвора, след като съдът реши да го остави за постоянно зад решетките. Забележете – по жалба на момиче, депозирана преди повече от половин година. А лайното Бисер Петното театрално обяснява, че е. репресиран политически.
Какво да кажем, освен да цитираме Ян Хус: „О, свещена простота!“.

Върти 3 фирми
Когато не е в затвора, Бисер Миланов – Петното живее доста нашироко, отбелязват негови познати. Откъде са доходите му – не е много ясно. В Търговския регистър е отбелязан като собственик на 3 фирми с разнообразна дейност – от ресторантьорство до отглеждане на домашни птици.

Факт е, че Петното не обича да плаща – нито наеми, нито адвокатски услуги, разказват изпатили. В пресата вече бе писано, че не е плащал с месеци наема на последната си столична квартира. Любопитното е, че договорът, с който е наета къщата, се води на името на Йордан Бонев. Младият мъж е от свитата на Петното. Именно той хвърли бомбата, признавайки преди ден, че Бойко Борисов ги е привикал в дома си на 26 декември, Коледа, за да им даде политическа поръчка. Срещу обещани 500 000 лева те трябвало да громят Николай Бареков и Сергей Станишев. Бойко дал 12 000 лева капаро на Бисер Миланов, за да задвижи процедурата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

    • Защото малките „боклуци“ като тоя убавец водят до големите боклуци зад кадър… Но понеже големите боклуци са често на власт по всякакви постове, то са недосегаеми…

  1. BOJE,pazi Balgaria ot sobstvenite i nedostoini sinove i dashteri.ot zli vrazi nii sami shte se opazim.petnoto i bonev go.vnoto dano v zatvora da izgnijt.amin.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *