Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

От БАН създадоха лек срещу радиацията! – с видео

банАко кажем, че изследователите са измислили революционно откритие срещу вредите от радиационните фондове, би било малко пресилено. Факт е обаче, че учените от БАН са разработили лекарство срещу тях, което може да бъде пуснато на пазара до около три години. Изследванията в конкретната област са продължили повече от пет години.надпис Химикът Кольо Троев сподели в национален ефир, че откритието не може да се определи като сензационна новина, но получените до момента резултати са много добри.

Лекарството оказвало благотворен ефект само, ако все още няма облъчване с радиацията. Кольо Троев разкри, че тази лекарствена форма значително понижава токсичността при онкоболни, която намалява в пъти.хапчета В България имало специалисти, които могат да продължат тези изследвания, но само до определен етап, защото и тук, в БАН, всичко опирало до финанси.
Проф. Катрин Мейсън от Тексаския университет свидетелства за революционния характер на откритието на българския учен Кольо Троев и обяснява, че с откритото лекарство предстоят тестове върху животни. Очакванията са клиничните изследвания да започнат следващата есен. За опитите били необходимиlekarstvo_radiacia половин милион долара и остава да се надяваме, че ще бъдат подсигурени.

Виж репортаж за уникалното лекарство срещу радиация на Кольо Троев! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *