Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Освобождават убиеца на Яна Кръстева

Арестуваният за убийството на Яна Кръстева, Пламен Трифонов, съвсем скоро излиза на свобода. Срещу него няма абсолютно никакви доказателства, които биха могли да се използват в съда. Убийството на студентката в Борисовата градина минава в графа „неразкрити”, тъй като няма нови улики, нито заподозрени. Въпреки че МВР побързаха да се тупат в гърдите, че са разрешили случая, се оказа, че това е поредният им провал.

Тялото на Яна Кръстева беше открито на 10 юли в затънтена част на Борисовата градина. За зверското убийство обаче се разчу десет дни по- късно. МВР не дадоха гласност на случая, а когато информация за него изтече в медиите, се опитаха да го потулят. Острата обществената реакция обаче ги принуди да се заловят за работа.

Единственият биологичен материал, открит по тялото на Яна, бяха няколко косъма. От тях ДНК обаче не може да се

Пламен Трифонов подаде молба за освобождаване

извлече, тъй като са без корена. Въпреки това от МВР побързаха да обявят, че са на Пламен Трифонов. Няколко месеца по- късно, след като космите бяха изследвани и в чужбина, вече е ясно, че не могат да послужат за нищо. Разследващите изманипулираха и друго обстоятелство – Трифонов се подстригал ден след убийството, за да не го разпознаят. Това също се оказа лъжа, тъй като Пламен си сменил прическата поне месец по- рано.

Клошарят оказал пълно съдействие на разследващите. Доброволно дал генетичен материал за изследване, както и се подложил на детектор на лъжата. Резултатите от полиграфа разкриха, че той не е убиецът. Пламен Трифонов обаче се оказа удобната мишена. Мъжът се препитава със събиране на бутилки от паркове и градинки. Аутсайдер в живота, самотник, в дъното на обществената прослойка. Докато го държат в ареста и се чудят от къде да скалъпят някое доказателство за вината му, разследването зацикли, вместо да поеме в друга посока.

Другият заподозрян за убийството на Яна Кръстева, Николай Русинов – Чеци пък излезе сух от цялата история. След убийството на момичето, преводачът заминава в чужбина. Докато Чеци се укрива зад граница, информацията от разследването се публикува в медиите. С предварителна подготовка, за Николай Русинов няма никакъв проблем да се представи в най- добра светлина. 10 дни по- късно се връща в България, наема най- скъпият адвокат – Марковски и след няколко разпита се прибира вкъщи.

Четири месеца след убийството на Яна, Борисовата градина – още по- тъмна. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *