Още касапски истории от родилното в Горна Оряховица – с видео

2

doktorШокиращата история с умишлено умъртвеното бебе от лекари в Горна Оряховица, съвсем не е изолиран случай. Оряховското АГ- отдавна се слави сред местните с мрачни истории за осакатени майки, корупция и безхаберие към човешкото страдание. Гласове на пострадали жени най- после започнаха да се чуват след историята със 17- годишната ученичка Боряна и синът й, който така и не получи име.

В областта шефът на родилното в Горна Оряховица, д-р Димитър Сотиров, е известен с подкупността си. Ако бъдещата майка му бутне пари под масата, ще получи човешко отношение и лекарска грижа. В противен случай, родилката ще бъде захвърлена на произвола. Изстрадала пациентка разказва, че след раждане извършено от д-р Сотиров, лежала повече от месец в

Пострадали родилки от оряховските лекари проговира
Пострадали родилки от оряховските лекари проговира

болницата. Прибрала се у дома в инвалидна количка и още няколко месеца се раздвижвала, докато отново проходи нормално.

Друга родилка се мъчила пет часа, докато бебето й се появи на бял свят. Лекарят, д-р Лазаров, който израждал и Боряна, й дал неефикасни хапчета, които ужким трябвало да предизвикат раждане. Жената загубила много кръв и изпаднала в несвяст. В последствие разбрала, че докторът давал специални ампули, за да родиш в рамките на няколко минути, но само ако му платиш.

В друга история на пострадала пациентка, лекарят извършал раждането забравил да отстрани плацентата. Жената вдига висока температура и се налага да остане под наблюдение за седмица. След това я изписали, но отново я втресло. Отишла в болницата във Велико Търново, където установили, че плацентата не е премахната. След куп процедури, шансовете за повторно забременяване на жената са малки.

Случаят със 17 – годишната Боряна е върхът на дългогодишно издевателство на провинциалните лекари над родилките. Непълнолетното момиче няма пари да си плати на лекарите, за

АГ- то в Горна Оряховица стана декор за филм  на ужасите
АГ- то в Горна Оряховица стана декор за филм на ужасите

да получи адекватната грижа. Синът на Боряна се ражда в началото на 7 месец. Лекарите не взимат никакви мерки на спасяването на преждевременно появилото се бебе. Момченцето се ражда малко над 700 грама. Д- р Лазаров, извършил раждането, го обявява за мъртвородено. Прибира го във фризер, където още 20 часа детето бере душа.

До дни ще бъде повдигнато обвинение срещу д- р Стефан Лазаров, д-р Сотиров, шеф на отделението, д-р Кожухаров, директор на болницата. Задържаните лекари отказаха да се явят на детектор на лъжата. Адвокатите им ще се опитат да опровергаят разсекретените СРС- та като извадени от контекста. Д- р Кожухаров не беше свален от поста си на шеф на болницата в Горна Оряховица.

Бяха арестувани четирима лекари, но само трима засега са обвиняемите. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Informaciqta za posledniq sluchay ne e tochna.
    Abort po vreme na 5-mesechna bremennost ne e razhdane i ne mozhe plodyt da ocelee. 500-600 gr ne sa 700 gr. Do 29-tata sedmica e risk i abort.
    Za drugite sluchai e shokirashto, ako e istina.

  2. Стига сте писали простотии-някаква мангалка казала,че докторът не й бил дал хапчета да родила за 2 минути?!Ами,да си е седяла у дома и да си пие хапчетата ,за да роди за 2 мин.Мноооог махленски материал,много!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *