Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Още 256 български лекари избягаха в чужбина

256 сертификата за работа в чужбина е издал Лекарският съюз за първите шест месеца на годината. Общо годишно страната напускат към 500 лекари и отиват да работят в болници с добра апаратура и достойно заплащане.

Зам-председатялят на съсловната органицация д-р Юлиян Йорданов е сериозно притеснен, че българските болниции  ще останат без квалифицилан и опитен персонал. В момента средната възраст на медиците, които ни лекуват е 50 години, а 20 процента от тях са пенсионери и всеки момент могат да се откажат да работят.

Това влияе и на качеството на здравеопазването. В България оставата джипитата, лекарите без специалност и тези, които имат печеливши частни клиники. Вече често се случва, когато наш гражданин отиде на лечение в чужбина да попадне на сънародник в бяла престилка. Ако държавата продължи да си прави оглушки и не стимулира работата на лекарите и не им даде подобаващи заплати, накрая ще ни лекавута фелдшери, медсести, а защо не и врачки и баячки.

Д-р Йорданов призова здравния министър Десислава Атанасова да вземе мерки и да създаде нормални условия  на труд в болниците. Не да преследва лекари за корупция и измислен непрофесионализъм, който пада в съда като обвинение, а да помисли как тези болници да функционират така, че да са еднакво доволни и лекарите и пациентите.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *