Осъдиха журналистка за скандални разкрития в дом за деца

1
Ася Пенчева

Журналистката от Русе Ася Пенчева беше осъдена да заплати пет хиляди лева глоба и хиляда лева обезщетение, заради свои публикации в местно издание, които опозорили служителка от местния дом за деца.

Според запознати със случая, присъдата е меко казано изненадваща, защото Пенчева е публикувала само думите, които въпросната служителка й е казала пред диктофона съвсем доброволно.

Сляпа ли е Темида?

Фабулата по случая е следната. Преди около една година, Ася Пенчева написала материал във вестник „Утро”, след като взела интервю от тъжителката по делото Ценка Благоева, която била на работа в дома за деца.

По време на разговора Благоева разкрила, че възпитаниците на дома понякога ставали жертви на побой, но на по – късен етап решила да се отметне от думите си и подала жалба за клевета и иск за 3 бона обезщетение.

По – късно станало ясно, че Ценка Благоева на свой ред е била осъдена от своята колежка Петрова, която пък се ядосала, че е била наклеветена от нея с изявленията й, че в дома е бито дете.

Журналистката Ася Пенчева е наказана и със строго обществено порицание, а самата тя заявява, че не е очаквала подобно решение заради това, че просто е свършила работата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Защо никой не разследва тази БЛАГОЕВА кой и мърда конците.Аз съм нейна бивша колежка от училището в НИКОЛОВО.Изгониха я заради интриги и по същия начин всяваше раздори в училището ни.После започна работа в пощата и от там я изгониха заради интриги.Тя не е добре психически всеки го знае.Аз съм била свидетелка как си бие и собствените си деца.Дори СТОЯНКА ПЕТРОВА да е удряла дете тя да не е изверг че да има кървища по цялата стая.Смешна жалка история. Нека психиатър освидетелства ЦЕНКА БЛАГОЕВА и да си я пребират в психото .Тя е опасност за обществото!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *