Осъдиха момиче на смърт, родила без брак

0
Осъдиха момиче на смърт заради прелюбодеяние

Отвратителен случай на насилие срещу млада жена разследват международните организации по защита на човешките права в Судан. Млада жена била осъдена на линчуване с камъни от ислямския режим тази година, след като родила без да има сключен брак и поради това била обвинена в прелюбодеяние.

Най – ужасното е, че убийството е извършено без капка милост и дори не е записано като официален държавен акт в местните медии, не се знае как е отразено и в съдебната документация. Съдията по делото обосновал присъдата си единствено върху самопризнанията на жертвата, която тя направила след като била жестоко пребита от собствения си баща.

В Судан

По време на процеса не й позволили да си потърси адвокат. Също така не разбирала какво говорят, защото й забранили да си подсигури и преводач, а тя не знаела арабският език, който не й бил майчин.

Поради неяснотите около случая, който е шокиращ пример за нарушение на местните и международни закони, има няколко основни версии. Според едната, жестоко убитата жена е Интисар Абдалах, която нямала навършени и 18 години. Била съдена през април тази година в столицата на Судан – Хартум, след което била натикана зад решетките заедно с бебето. Според други източници, жертвата на ислямистите е на двадесет години и е било съдено в средата на месец май.

Абдалах била подведена под отговорност въз основа на разпоредба от наказателния кодекс в Судан, според която се допуска пребиване с камъни заради прелюбодеяние. Фрапиращото е, че според разследващи случая американски журналисти, в този случай не става въпрос за разврат, а безбрачна връзка с един мъж.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *