Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Осъдиха момиче на смърт, родила без брак

Осъдиха момиче на смърт заради прелюбодеяние

Отвратителен случай на насилие срещу млада жена разследват международните организации по защита на човешките права в Судан. Млада жена била осъдена на линчуване с камъни от ислямския режим тази година, след като родила без да има сключен брак и поради това била обвинена в прелюбодеяние.

Най – ужасното е, че убийството е извършено без капка милост и дори не е записано като официален държавен акт в местните медии, не се знае как е отразено и в съдебната документация. Съдията по делото обосновал присъдата си единствено върху самопризнанията на жертвата, която тя направила след като била жестоко пребита от собствения си баща.

В Судан

По време на процеса не й позволили да си потърси адвокат. Също така не разбирала какво говорят, защото й забранили да си подсигури и преводач, а тя не знаела арабският език, който не й бил майчин.

Поради неяснотите около случая, който е шокиращ пример за нарушение на местните и международни закони, има няколко основни версии. Според едната, жестоко убитата жена е Интисар Абдалах, която нямала навършени и 18 години. Била съдена през април тази година в столицата на Судан – Хартум, след което била натикана зад решетките заедно с бебето. Според други източници, жертвата на ислямистите е на двадесет години и е било съдено в средата на месец май.

Абдалах била подведена под отговорност въз основа на разпоредба от наказателния кодекс в Судан, според която се допуска пребиване с камъни заради прелюбодеяние. Фрапиращото е, че според разследващи случая американски журналисти, в този случай не става въпрос за разврат, а безбрачна връзка с един мъж.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *