Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Оргиите в Студентски град продължават – държавата отказва да се намеси

По общежитията купоните по нощите продължават

Само две седмици след убийството на Марио, в студентския кампус всичко си тече по старому. По малките часове на деня с общежитията без проблеми може да се внесе оръжие и алкохол, по етажите все така се вихрят шумни купони, а портиерите, които трябва да следят за спазването на контрола – блажено  спят на работното си място, показа разследване на БНТ.

Репортерът влезе безпрепятствено в студентски блок в 2 часа сутринта, въоръжен с нож, детски пистолети, бухалка и бутилка водка . Журналистът си измисли име  на човек, при който отива, както и номер на стая. Жената, която уж трябва да контролира посетителите в общежитието, дори не отбеляза в домовата книга непознатия посетител. След като репортерът се качи, портиерката отново заспа.

След като журналистът й се разкри, лелката започна да се оправдава, че се е объркала. Жената обаче призна, че е записала няколко души, които влезли по- рано в сградата, но не знаеше дали са си тръгнали или още са вътре. Разграден двор беше и в околните студенски блокове, засне екипът на БНТ. В общежитие на друго учебно заведение, портиерът също спеше дълбоко, а вратата на сградата стоеше широко отворена заради повреда. Мъжът заяви, че проверил всички етажи на блока и нямало никакви купони. Той обаче явно е направил обиколката си доста рано, тъй като при проверка на полицията след полунощ, отново беше  открита запиваща компания в една от стаите.

Хаос цари и извън общежитията , разказват служителите от Седмо РПУ. Полицаите постоянно прибират препили или дрогирани младежи по улиците на кампуса.

Дали виновни са единствено ректорите на ВУЗ- овете, които отдават под наем части от блоковете за питейни заведения? Със сигурност голяма част от отговорността е тяхна. От общината обаче гузно си траят, тъй като разрешителните за строежи на кооперации, които не са за студенти, както и на големи дискотеки, са издадени именно от тях. Държавата пък е абдикирала и прехвърля вината върху ВУЗ – овете.

Ето каква е ситуацията в Студентски град след последното убийство на студент. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *