Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Опасни храни тровят децата в градините и училищата

stolЛошата храна в детските градини и училищата изправи на нокти родителите. Липсата на контрол от страна на държавата доведе до масово предлагане на нискокачествени продукти по столовете, които влошиха здравето на децата.

Родителите от години се борят да подобрят качеството на храната по детските градини и училищата. Изследванията на здравето на подрастващите показват доста притеснителни резултати. От година на година се увеличава броя на децата, които развиват алергии, диабет или имат наднормено тегло. Като основна причина за влошеното

Храните са с неизяснено съдържание, а понякога и с изтекъл срок

Храните са с неизяснено съдържание, а понякога и с изтекъл срок

 здравословно състояние се посочва ежедневната консумация на вредни храни и напитки. Вече има случаи, при които 9- годишни развиват диабет. Регистрирани са и 11- годишни пациенти с инфаркт.

С въвеждането на занималня до седми клас и предучилищна за пет годишните, проблемът става още по- голям. В най- важната възраст за израстването децата ще прекарват половината си ден в училище или детската градина. Там ще получават две от основните хранения за деня – закуска и обяд.

До момента предлаганите по столовете храни са с неизяснено съдържание, има съмнения и за предлагани продукти с изтекъл срок на годност. Надеждата на родителите е в нова наредба, която ще въведе по- строги изисквания за качеството на храната. От 15 септември започват и проверки по детските кухни, детските градини и училищните столове.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *