Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Опасни детски столчета на родния пазар

Дете на опасно детско столче

Дете на опасно детско столче

Комисията за защита на потребителя забеляза на родния пазар  бум от опасни детски столчета, които могат сериозно да наранят децата. Става въпрос за много симпатични и цветни сгъваеми детски столчета, които обаче КЗП мигновено отчете като опасни за малчуганите  и нареди да бъдат изтеглени от пазара, както и незабавно да бъде спрян вноса на въпросната стока.   Най – разпространени са два модела столчета  за дечицата, които са пуснати на пазара без наличието на заключващ механизъм на металните елементи, което може да причини прещипване   на детските  пръстчета или до  още по – сериозни последствия.  Една част от мини столовете са произведени в Китай, а друга в Турция. Както можете да предположите иде реч за столчета от две части, които са доста подвижни дори и за малко дете. Единият тип столчета е снабден с   доста удобна седалка, която  издава писклив звук при допир. Облегалката  на стола пък е под формата  на сърце,  но като цяло той не е обезопасен достатъчно, за да му се наслаждават подрастващите.

Детски стол

Детски стол

Вторият вид столчета е сходен с първия,  но без облегалка под формата на сърчице.   Съвсем естествено и двата модела мини столове са илюстрирани с любимите анимационни герои на децата.  Що се отнася до столчета, които са внос от Турция те не се различават особено от тези от Китай,  поне що се отнася до безопасността.

Мини столовете от Турция  са изградени изцяло от пластмаса, но и те са без спиращо устройство  или блокиращ механизъм  на лесно сгъваемите им части.  По този начин двете части на турските детски столчета се движат като  ножичка и могат да доведат до прищипване на пръстите на детето или дори заклещване на детската ръка,  непосредствено между двете сгъваеми части на стола.  Този път обаче КЗП предприе своевременни мерки и забрани опасните детски седалчици на нашия пазар.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *