Олиото, захарта и месото пак нагоре

1
Цената на олиото отново расте

Въпреки уверенията на министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, че в големите търговски вериги цената на основните хранителни продукти няма да скочи, от известно време наблюдаваме точно обратното. По последни данни именно от земеделското министерство  цената на олиото отново се е увеличила и вече масово се търгува за 3 лева и 9 стотинки, а според експертите  до края на 2012 слънчогледовата необходимост масово ще се продава за шоковите 4 лева.

Месото може да е вносно, но цената му е българска

Скокът в цената продължава и при месата, въпреки че вече стана ясно, че ядем изцяло вносно такова, килограм агнешко към днешна дата върви с 30 стотинки повече от средата на миналата седмица.

 С по 3 – 4 стотинки е по – висока и цената на килограм пилешко и свинско месо. Необяснимите увеличения на основните хранителни продукти на фона на кризата не спират дотук,  захарта  на дребно вече се търгува за 2, 28 килограма, а единственият продукт който е със замразена цена – 1 лев и 9 стотинки е брашното. Най – лошото  в случая обаче е, че скандалните скокове на  жизненоважните хранителните продукти тепърва започват.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *