Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Олигархът Гергов открадна Пловдивския панаир! Защо проверяват не когото трябва за пладнешкия грабеж?

georgi-gergov1Очевидно с мотива да се харесат на силните на деня, които размахаха брадвата срещу всевъзможни мошеници, апелативни съдии в Пловдив ще проверяват също съдии, но от Търговското отделение на Пловдивската съдебна палата. А обект на проверката ще бъде една от най-срамните сделки в най-новата история на България, при която олигархът Георги Гергов стана мажоритарен собственик на Международния панаир, без да е платил и 1 лев от джоба си за това си доходоносно имане.

Тази сделка наистина плаче да бъде проверена. И развалена! Но от тази проверка нищо няма да произлезе, защото проверяват не когото трябва. А именно съдиите, които са вписали вдигането на капитала на Панаира, благодарение на което и държавата, и Община Пловдив останаха с пръст в устата.

Георги Гергов сложи ръка на Панаира като влезе през парадния вход. При кметския мандат на Иван

Пловдивски панаир
Пловдивски панаир

Чомаков двамата спретнаха едно публично-частно партньорство, в което първоначално Гергов имаше само 25 процента, всичко останало беше собственост на общината – паркинги терени и т.н. Беше казано изрично, че както и да се променя капитала в дружеството, държавата винаги ще има мажоритарен пакет от 55 процента – останалото – може всякак да е разпределено. Само няколко месеца по-късно с поредица от вдигане на капитала, Гергов чрез апорт на хотела си „Санкт Петербург” в Пловдив и по някой мижав процент от „Стария Пловдив” , от „Слънчев ден” и т.н. фирми на негово име, издуха и държава, и община. Купи и акции от реститути и се оказа мажоритарен собственик на панаира. Сега дори общината е безгласна буква. И всичко това ставаше пред очите и на общинари, и на държава в лицето на Корнелия Нинова. В качеството си на представител на държавата тя дълго време беше председател на борда на директорите на панаира и много добре знаеше какво следва от врътката с вдигането на капитала.

Друга една перла в короната на пловдивския олигарх е столичният ЦУМ!
Друга една перла в короната на пловдивския олигарх е столичният ЦУМ!

Не съдиите от търговския отдел, които само гледат дали протоколите от съответните акционерни събрания са съставени правилно, министрите на Станишев трябва да се погнат с брадвата. Не стига този пладнешки грабеж, ами по едно време този титан на мисълта – бившият министър на икономиката Петър Димитров, тръгна да дава безвъзмездно на Гергов стотици декари държавна земя в София и Варна, за да направи талантливият бизнесмен, под чието ръководство Панаирът с всеки изминал ден запада, филиали на Пловдивския панаир. И за малко да го направи…

Гергов чрез децата си е собственик на гордостта на строителството по социалистическо време – столичния ЦУМ, както и на огромния комплекс „Слънчев ден” във Варна – това е бившата академия на БКП за обучение на партийни кадри. Тази червена нишка върви из почти всичките имоти на Гергов. Миналата година той реши, че ще продава ЦУМ и „Слънчев ден” . Много хора тогава си казаха: Гергов очевидно е типично червено куфарче. От онези, на които раздавани държавни пари, за да могат комунистически и ДС величия да станат без да бият на очи истински капиталисти. Кой се отказва от такива имоти? Очевидно чрез тези сделки ще се преперат стотици милиони левове, а истинските им собственици ще излязат като му дойде времето наяве. И с панаира може да се разиграе точно същия сценарий. Наистина има какво да се проверява. Стига който трябва – наистина да го желае…skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Олигархът Гергов открадна Пловдивския панаир! Защо проверяват не когото трябва за пладнешкия грабеж?

  1. kaka Отговор

    03.04.2012 в 22:31

    ХУБАВА РАБОТА ,АМА БЪЛГАРСКА(ГЕРГОВСКА!!!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *