ОЛАФ погна кмета на Сливен Йордан Лечков за злоупотреби – с видео

0

le4kovКметът на Сливен Йордан Лечков ще бъде проверяван от Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ. Легендарният футболист е обвинен за даването на обществени поръчки за 50 млн. лева на свои фирми, управлявани от подставени лица. Сигналът до ОЛАФ бил подаден от общинския съветник Радостин Русев, един от най- изявените опоненти на сливенския градоначалник.

Освен проблемите с българските и европейските власти, Йордан Лечков има сериозни финансови затруднения.

Лечков в съда
Лечков в съда

Ресторантите и дискотеките на зам.- председателя на БФС в Сливен и Ямбол са затворени от известно време. Новопостраеният му хотел „Спорт палас” също е пред фалит. Градският футболен клуб, собственост на Лечков, изнемогва, след като през последните месеци не са изплащани заплати на играчите и треньорите.

В града на стоте войводи се говори, че кметът решил да се справи с финансовите си проблеми като вземе заем от

Радостин Русев
Радостин Русев

съмнителни бизнесмени. След като не успял да си върне борча, единственият му коз било даването на обществени поръчки на фирми на кредиторите си.

От една година Йордан Лечков и Радостин Русев, собственик на „Хидросистеми” са в ожесточена война. Причината – обществена поръчка за смяна на водопроводите в града, спечелена от фирма под шапката на кмета. По сигнал на Русев до прокуратурата, през миналата година Лечков беше проверяван за неизгодни сделки, ощетили общината с милиони. Скандалът сериозно разклати кметския стол на Лечков, като се стигна дори до отстраняването му от поста за няколко месеца.

Протестите срещу Лечков в Сливен. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *