Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Окончателно: Купуваме нови коли без нотариус

Отпада таксата за нотариална заверка

купуваме кола без нотариусВицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева потвърди официално, че до няколко месеца ще отпадне задължителният нотариален договор при покупко-продажба на нов или стар автомобил, а прехвърлянето ще се извършва директно в КАТ. Това стана, след като правителството взе одобрение за въвеждането на 88 нови мерки, чрез които да се облекчат ненормално тежките административни режими у нас.

Какво печелим от отпадането на нотариалната заверка при сделка с автомобил?

От кабинета обясниха, че основните ползи от премахването на нотариалния договор са три. На първо място се облекчава самата технология на покупко-продажба, тъй като на практика отпада посещението при нотариус, досадното висене по кабинети и чакането някой да ти обърне внимание.

Втората практическа полза е и липсата на такса, която нотариусите си начисляват върху стойността на всяка една сделка. Третата облага е, че по този начин ще се спомогне и за намаляване на икономическите престъпления с моторни превозни средства. Защото за никого не е тайна, че има нотариуси, които слагат параф дори и пред откровено нелегитимни сделки с крадени автомобили.

нотариален договор за сделка с автомобилВицепремиерът Бобева обясни още, че пакетът от мерки е редуциран от 100 на 88. Отпадналите 12 са преценени като неизгодни за гражданите. Като цяло сред другите основни ползи за населението е и облекчаването за получаване на винетни стикери за коли по пощата, което пряко засяга инвалидите. От тази нова мярка ще се възползват повече от 150 000 души със здравословни проблеми.

Граждани обаче изразиха огромен песимизъм по отношение новите правителствени мерки за озаптяване на чиновническия апарат. Хората са категорични, че досега нито едно правителство не е свършило нищо полезно за масите и всяка подобна инициатива после струва в пъти по – скъпо.

„Не се знае каква нова такса ще изпраскат, от която свят ще ти се завие. Досега не съм видял българско правителство, което е започнало нещо с идеята да стори добро на обществото. Всичките ни политици са хвани единия, та удари другия“, коментира Петър Николов от София.

http://www.youtube.com/watch?v=XQwBxqIqdHo

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *