Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Океан удавил Марс

Преди 3 млрд. години на Марс е имало вода

Оказа се, че на Червената планета не само е имало вода ами цял океан и там са се изливали проливни дъждове. Това постановиха учени от университета в Колорадо. След редица проучвания и крупни изследвания на Марс,  специалистите са убедени, че преди около 3 милиарда години там са се  изливали солидни количества дъждове, а 1/3 от  територията на планетата е била заета от огромен океан. Учените са категорични, че се позовават само на факти, а свидетелство затова са множеството намерени от тях корита на водни басейни.

1/3 от повърхността на Марс някога е била заемана от огромен океан

Изследователите са установили, че по коритата на реките и езерата са се образували специфични скали, а освен това са намерили и уникални минерали,  които могат да възникнат само на дъното на море или океан и са неоспоримото доказателство за наличието на вода на Червената планета преди 3 млрд. години.

Учените са на мнение, че водата на Червената планета е била налична там за не повече от 1 млн. години, след което според тях или е замръзнала или се е изтеглила дълбоко в недрата на повърхността й. Изследователите обаче са убедени, че  времето през което на Марс е имало вода не е било достатъчно за зараждането на живот на Червената планета.

Учените и до днес упорито вярват, че на Марс има вода, а и живот!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *