Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Офицер от полицията изнудва чужд инвеститор в София

Обищнски съвет София

Офицер от „Икономическа полиция” в столицата изнудвал чужд предприемач и около шест месеца не му позволявал да влезе във владение на свой законно придобит бизнес терен, за който потърпевшият платил повече от 450 000 евро. Според централни медии, кметицата Йорданка Фандъкова сигнализирала Цветан Цветанов още в края на септември, но до момента така и не е получен отговор от подчиненото му ведомство. Скандалът се разрази по време на поредната сесия на общинския съвет в столицата. Въпросът бе повдигнат от червения общинският съветник Жельо Бойчев, който запита директно Фандъкова какво е развитието по случая.

Историята започнала, когато местната администрация решила да даде мястото под наем и дори назначила конкурс за това. Конкурсът бил спечелен, но процедурата била замразена заради обжалване. Докато обаче вървели разправиите между кандидат-наемателите, имотът бил продаден на търг. Най-много предложили от „Техно Лайн”, която е управлявана от гръка Георгиос Карнуцос. Инвеститорите платили точно 903 000 лева с данъците.

Открит паркинг

В средата на миналата година, Карнуцос опитал да влезе в собствения си обект, но се оказало, че имотът се стопанисва от друго лице. Според жалбата на гръцкия инвеститор до Йорданка Фандъкова и вътрешния министър, това е г-н Румен Клисурски, който се представил пред него като шеф на Икономическа полиция към VІ РУП в София. Офицерът казал на гръка да се маха и повече въобще да не се занимава с този имот, а накрая го посъветвал напълно да забрави за него.

Според съветника от БСП Жельо Бойчев, въпросният парцел и още два съседни имота са заградени от фирма, собственост на г-н Иван Иванов и съпругата на ченгето Светла Клисурска. Терените били използвани като незаконен паркинг. От отговора на кмета Фандъкова става ясно, че „Техно Лайн” е трябвало да влезе във владение през декември миналата година, но това не се случило, защото купувачите оспорили новите граници на имота.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *