Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Порно на Макс: Без вечерен час за дискотеките в Студентски град

Развратът в Студентски град продължава

Развратът продължава – правителството безсилно да спре деградацията на обществото

Частните нощи заведения в Студентски град няма да бъдат възпрепятствани от въвеждането на вечерен час. Това стана ясно след поредното заседание на членовете на комисията по образованието в Парламента. За да регистрират все пак някаква дейност, депутатите оповестиха, че такъв ще има единствено за новосъздадените заведения, които са получили право на строеж след 20 септември 2012.

Освен това, всички заведения построени върху частни парцели, ще могат да трещят без ограничения във времето, колкото и както си поискат. Единствено вечерен час ще има в кръчмите, които са организирани в отдавани под наем от различните вузове имоти и те ще трябва да спускат кепенци най – късно в 23 часа.

Развратът в Студентски град продължава

Според последните предвиждани промени в Закона за висшето образование, на 100 метра от общежитията на студентите, вече няма да могат да действат заведения за развлечения или хранене, които работят до по – късно от 11 вечерта. Също така, университетите вече няма да имат правото да отдават собствените си имоти за игрални зали, казина, дискотеки, ресторанти.

Тъй като ректорите със сигурност ще останат доста недоволни от този факт, образователният министър ще въведе и съпътстващи санкции. Наказанията ще се изразяват в спи¬ране на субсидиите за капиталовите разхо¬ди и за издръжка на обучение. На практика това значи, че ако ръководителите на даден ВУЗ сгафят и продължат да прибират пачки под масата, ще бъдат спрени заплатите на преподавателите в този университет. Ако и това не подейства, министърът вече ще има право да отнеме имота на сгафилото висше заведение.

Депутатите решиха още, че според новите промени се променя и статутът на студентските общежития. Отсега нататък те ще се таксуват като жилищни сгради, а не като обществени както досега. По този начин университетите щели да спестят огромни средства от намаляване на таксите за данък смет. В блоковете вече е позволено да има само обществена пералня, фитнес и студентски стол.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=IH2N9brKYMk

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *