Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Общински съветник от София спечели 100 милиона от дрога

Столичният общинар от ПП ГЕРБ Орлин Алексиев, който тези дни скандално се прочу покрай задържаните 1400 кг кокаин, е надиплил фирми, в които е съдружник с цял куп известни имена.
орлин алексиев
Във фирма „БИБОСС“ – собственик на оборотното чалга заведение „Найт флайт“, той е в компанията на ресторантьора Петко Димитров, Елеонора (Ели) Гигова, дъщеря на оръжейния милионер Николай Гигов и футболиста Цветан Генков, пишат централните медии. Тяхна съдружничка е и Станимира Тонева, съпруга на Иво Тонев, който подобно на Орлин Алексиев беше съветник от ГЕРБ в столичната община, но напусна, поради ангажименти към футбола. В тази компания с най-много акции е Ели Гигова, а останалите са с два пъти по-малко от нейните. Делът на Орлин Алексиев е най-малък. Той влиза в компанията, след като Ели Гигова му прехвърля малка част от своя дял.

„БИБОСС“ е регистрирана на адреса, на който в центъра на София, се намира и компанията на Николай Гигов – „Делта Г“. От лятото на миналата година „БИБОСС“ е с наложен запор, защото дължи 30 хил. лева на „ДАЙРЕКС“ ЕООД.  Както става ясно от регистрите, Орлин Алексиев е бил съдружник в продължение на две години и с Милена Боева, съпруга на Матей Боев – дясната ръка на Брендо, арестуван в операция „Кокаинови крале“.

Орлин Алексиев не е никак случаен политик в общината – той е председател на Комисията по бюджет и финанси, оглавява временната комисия за големите обществени поръчки. Член е и на Комисията, по стопанска политика и общинска собственост. Казват, че има над 50 милиона евро в банкови сметки по света и у нас.

При тези високи и отговорни позиции е доста странно, че той има цели две години общ бизнес не с кого и да е, а точно със съпругата на Матей Боев, който в продължение на 10-тина години отговаря за транспорта на кокаина на Брендо от Латинска Америка до Испания и Португалия. Съдружието на Орлин Алексиев с Милена Боева продължава от 2005 до 2007 г. Общата им фирма е „Билд АМ2″. Алексиев и Боева я напускат заедно, когато той влиза в общината като съветник. Прехвърлят я на сестрата на Матей Боев – Стефка. Според Търговския регистър фирмата сега е за счетоводни услуги.

Депутатът Атанас Мерджанов направо обяви, че има директна връзка между Орлин Алексиев и „кокаиновите крале“. Според него Орлин Алексиев и другият общински съветник от ГЕРБ и ексзатворник в Бразилия Гълъбин Боевски са действали в един канал. Той обаче не е бил разследван от МВР, счита депутатът.

Матей Боев е от Кнежа, родния град на щангиста Гълъбин Боевски, който се озова в бразилски затвор покрай куфарите си с кокаин. Милена Боева имаше обща фирма и с Боевски – „М-Юнайт“. Тази фирма е регистрирана на адреса на офиса на Орлин Алексиев. Малко преди ареста на Боевски, той се изпокарва с Милена, която го изхвърля от фирмата им. Причината за разправиите между тях не е известна, но Боевски завежда дело в опит да си върне позициите в компанията.

Съгражданинът му и съпруг на Милена – Матей Боев, официално се води коневъд и баща на 4 деца, но големият му бизнес е кокаинът. Той е купувал плавателни съдове, с които кокаинът е прекарван до Европа. Преди седмица полицаи атакуваха автокъщата на Орлин Алексиев, после влязоха в дома му и накрая претърсиха заведението му в центъра на столицата.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев каза, че обиските в негови имоти са били предприети „заради постъпила оперативна информация“. Малко преди да нахлуят ченгетата, камери заснели как мъже горят документи. Алексиев твърди, че били книжа, свързани с работата му в общината. Това обаче в никакъв случай не оправдава изгарянето им. Междувременно обаче главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че изгорени документи, свързани с рали „Дакар“ са открити в заведението на Орлин Алексиев. Веднага след обиските съветникът от ГЕРБ се разтича из телевизиите да обяснява, че няма нищо общо с 1400 кг кокаин, заловени в международната акция.

Милионерът Алексиев е редовен участник в рали Дакар“. Френската полиция спипа пакетите с наркотика от Боливия на кораб. Те бяха скрити в автомобилни гуми, превозвани именно за ралито.
Източник: в. Галерия

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *