Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Общинска полиция се издъни

Общинските полицаи са безделници

Една година след създаването на общинската полиция се оказа неефективна и куха структура, която само натоварва данъкоплатците финансово, заявиха специалисти по охрана и сигурност.

Униформените не помагат за оптимизирането на дейностите на местната власт, а гражданите ги свързват само с бездействие. От общо 110 общински полицаи  75 бяха разпределени да работят на терен. Столичани забелязват, че присъствието на униформени в тъмните паркове е рядкост. Освен това, ченгетата не застават на ключови кръстовища в града, за да регулират движението.

Несинхронизираните светофари усложняват трафика, създават „тапи“ и гневят изстрадалите шофьори. Грандиозните обещания, че служителите на новата структура ще се придвижват с контрольорите от градския транспорт, за да се повиши събираемостта на глобите, бяха изпълнени само в първите месеци на годината. Пътниците отчитат, че проверяващите все по- често са без подкрепата на униформени, което е рай за гратисчиите.

Общинска полиция е куха структура

Останалите 35 общински полицаи бяха разпределени да охраняват подлези и общински обекти. Тази дейност обаче вече се покрива от работата на вече съществуваща структура- общинската охранителна фирма „Егида“, която разполага с достатъчно служители. Така се оказа, че данъкоплатците дават пари на две структури, които извършват една и съща дейност.

От столичната община обявиха, че броят на общинските полицаи ще нарастне през следващите 3 г. “ Освен  към парковете и улиците полицаите ще бъдат насочени и към гробищните паркове, където охранителните фирми не си вършат работата и ставаме свидетели на непрекъснати посегателства“, коментираха на София Йорданка Фандъкова.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *