Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Обричат най-тежкия българин на смърт, не могат да го пренесат в болница

debel-bolen270-килограмовият Иван Иванов от Стражица трябва да бъде хоспитализиран спешно, но нито една болница в страната не желае огромния пациент. Оказва се, че в държавните лечебни заведения няма няма легло, което да го побере. Дори да бъдат сложени две едно до друго, по средата ще има неудобен ръб, който ще пречи, защото пък няма такъв голям дюшек.

Още по-зле. Няма носилка, на която да бъде натоварен, няма и хамали към болниците, които могат да го принесат. Мъжът има тежки рани от залежаване, които започват да гангренясват. На място у тях идва лекар и прави превръзки, но състоянието се влошава и е издаден лист за хоспитализация. И тук вече се допира до липсата на такава пътека в касата и невъзможността на здравните заведения да го обслужат.

Подобно легло може да се поръча, но разходите трябва да се платят от болницата, а касата няма да им ги осребри. Огромна носилка може също да се направи, но отново няма кой да я плати. Хамали могат да се намерят, но за сметка на семейството.

Семейството е писало до здравното министерство, но засега отговор няма. Оттам чиновници също не могат да решат въпроса, без да го съгласуват с другите чиновници от касата. Писмото се мята между двете институции и не може да се реши в коя болница да настанят пациента и как да го закарат дотам.

Междувременно Иван изпитва жестоки болки в краката и ако не бъдат лекувани раните му в болнични условия, има опасност от ампутация. Стигне ли се до ампутация пък, той е обречен на бавна смърт, тъй като изобщо няма да може да се движи дори и в леглото си.

В момента мъжът пие болкоуспокояващи и въпреки това вие от болки. Затворил се е в себе си и е изпаднал в депресия. Състоянието му се влошава от ден на ден, а чиновниците продължават да умуват как да го принесат до болницата и къде да го сложат там.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *