Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Облакът от Япония достига България до дни – видео

Експлозия в АЕЦ "Фукушима"

Експлозия в АЕЦ "Фукушима"

Радиоактивният  облак от АЕЦ „Фукушима” достига България до няколко дни. Франция и Исландия са сред първите страни на Стария континент, през които се очаква да премине днес. Родните експерти не са едно мнение относно въпроса до колко опасен за човешкото здраве може да са частиците японската АЕЦ, които се разпространяват по света.

iaponia_radiatsiaПреобладават мненията, че не може да се прави паралел между ядрената катастрофа в Чернобил през 1986 и ситуацията във Фукушима. Въпреки че специалисти все още се борят да стабилизират трети реактор на японската АЕЦ, облакът, който обикаля по света не сее смърт, както чернобилския. Единствените, които са обречени, са петдесетината работници, които останаха да

Чернобилската АЕЦ след взрива на реактора

Чернобилската АЕЦ след взрива на реактора

охлаждат ръчно трети реактор във Фукушима. Героите на Япония вече са облъчени в смъртоносни дози. В радиус от 30 км. около АЕЦ „Фукушима” територията става негодна на живот, поне през следващите две десетилетия.

Според други експерти обаче, фактът, че проблемният трети реактор ще бъде погребан под „саркофаг”, е достатъчно доказателство, че е имало сериозно изтичане на радиоактивни вещества, които сега се разнасят по въздуха из целия свят. Освен това, от чешмите в Токио е започнала да тече вече замърсена вода. Паника сред населението на японската

В Япония няма паника, въпреки че са най- засегнати от експлозиите

В Япония няма паника, въпреки че са най- засегнати от експлозиите

столица обаче не се забелязва – японците продължават мълчаливо да понасят трагичните последици от сполетялото ги нещастие.

Експертите са категорични, че след като ядрото на реактора все още не се е разтопило, няма опасност за хората, както в Япония, така и по света. Това е най- лошият сценарий, но засега, въпреки трудностите по овладяване на аварията в трети реактор, няма нужда да се всява паника.

Как се стигна до катастрофата в АЕЦ „Фукушима„, въпреки трите степени на защита. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *