Няма виновни за палежите на коли в София

0
Юлиян Ковачки

Няма виновен за палежите на коли в София. Това стана ясно вчера, след като съдът освободи и третия задържан по обвинение за участие в палежите на 13 коли в центъра на столицата Юлиян Ковачки. По-рано поради липса на доказателства бяха освободени Владислав Николов – Куката, който пуснат чрез подписка, и Радослав Стоянов – под гаранция.

Магистратите от Софийския апелативен съд счетоха за погрешно решението на съдия Мими Петрова от Софийски градски съд, Юлиян Ковачки да остане зад решетките и затова го освободиха по най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Мотивираха се с факта, че няма достатъчно доказателства за съпричастност към палежите. Прокурорката по делото Юлияна Петкова направи изненадващ ход, като се противопостави на становището на първоинстанционния съд и прие становището на защитата на обвиняемия. Според нея липсват доказателства срещу него. Поради тази причина тя се отказа от искането за арест.

Един от пострадалите автомобили

По делото бяха представени три папки с доказателства – свидетелски разкази, показания на собственици на пострадали коли и заключения на психолози. От тях обаче не е ясно дали обвиняемият е драснал клечката на автомобилите. По случая са разпитани и близки на Ковачки, от които се набелязват само чертите от характера му. Приложено е и медицинско удостоверение, което показва, че той е психически здрав.  Самият Ковачки е дал показания пред психолози, които обаче не са счетени за достоверни, тъй като под тях липсвал неговият подпис и този на адвоката му. В петък районният съд в столицата пусна под гаранция още един от задържаните – Радослав Стоянов.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *