Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Няма да има данък „лукс“ за богаташите – с видео

luxПравителството се отказа от въвеждането на данък „лукс”, който трябваше да заплащат собствениците на имоти на стойност над 300 000 лева. До крайното решение се е стигнало след среща между парламентарното мнозинство от ГЕРБ и финансист №1 Симеон Дянков.

Основният аргумент за отстъплението от първоначалната идея за въвеждане на налога е, че ефектът за попълването на държавната хазна няма да е много голям. Нещо, за което икономистите предупредиха още преди няколко месеца. Повечето луксозни имоти, на стойност над 300 000 лева, са

Яхтите обикновено се водят фирмена собственост

Яхтите обикновено се водят фирмена собственост

регистрирани като фирмена собственост, а данъкът трябваше да облага само недвижимото имущество на физически лица.

Данък „лукс” беше и една от антикризисните мерки на правителството. Идеята за налогът за богаташи се появи в края на март. Шумната му реклама напомняше по- скоро на пиар ход, отколкото на сериозно и добре обмислено решение. Народът, обеднял от кризата, прие с възторг справедливата мярка. Експертите се опитаха да узаптят страстите, както на правителството, така и на обикновените хора. Никой обаче не им обърна внимание. До настоящият момент, когато управляващите трябваше да решат : да внесат ли закона в парламента или да се откажат.

Общо- взето същата липса на краен резултат се очаква и от другата пиар акция на Бойко Борисов – хеликоптерната акция на НАП. Целта й беше да се изловят тузарите, които не са регистрирали шикозните си палати и съответно не са внесли и стотинка в хазната. Милионерите обаче затова са милионери – защото никога не са плащали данъци или са укрили по- голямата част от тях.

Само преди три седмици, въвеждането на данък „лукс“ беше повече от сигурно. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Няма да има данък „лукс“ за богаташите – с видео

  1. Геле Коняра Отговор

    31.10.2022 в 18:10

    Обаче данък „колиба“ го въведоха, нали? И пак бедните плащат повече, а олигарсите – не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *