Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ново дело срещу Николай Банев от доведената му дъщеря

Николай Банев можел да оказва натиск над съда

Николай Банев можел да оказва натиск над съда

  Олигархът Николай Банев отово ще има проблеми с правосъдието, научихме от отлично информирани източници в съдебната система. Доведената му дъщеря Раиса Иванова е завела поредно дело срещу него. Този път искът е за 420 хиляди лева. През март тя е предявила иск срещу пастрока си да я обезщети за лишаване от наследство.

Раиса е дъщерята на покойната съпруга на Банев Дочка от първия й брак. След кончината на поетесата Дочка Банева неверният й съпруг прави всичко по силите си, за да лиши дъщеря й от наследство и от имоти, придобити по време на съвместния му живот с майка й.

Дъщерята на Банев Раиса Иванова

Дъщерята на Банев Раиса Иванова

Още докато Банева е жива и страда от рак, олигархът живее с любовницата си Евгения, която е била служител в холдинга му АКБ „Форес“. След смъртта на майка си Раиса започва да търси правата си, но Банев отказва да й предаде семейни имоти. Тогава тя завежда дело, но през март съдът го е прекратил.

„Николай Банев е състоятелен човек и може да използва връзките си, за да оказва натиск над съда. Затова доведената му дъщеря от брака с Дочка няма особен успех засега“, коментира запознат с отношенията в семейството. Новото дело на Раиса Иванова срещу Банев обаче може да се превърне в повратна точка на исковете срещу него. Въпреки че е лишено от наследство, момичето от първия брак на Дочка Банева се е явявало солидарно като ответник на търговски искове срещу Николай Банев и семейството му. Дела срещу олигарха водят десетки фирми в цялата страна и служители, на които той не е плащал.

В последните години бизнесът му усилено замира, а напоследък той влезе в конфликт дори с дългогодишния си приятел и бизнес партньор Ветко Арабаджиев. За да спаси фирмите си, Банев е влязъл в контакт с руски бизнесмени, които да му помогнат да изплува от блатото. Според бившите му бизнес партньори обаче този съюз ще продължи кратко време, както и всички досегашни негови начинания.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *