Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Новият летен сезон – пред провал. Българите масово се отказват от морето, заради кризата

plag

камъни ще валят това лято по плажовете…

Новият туристически сезон започва крайно необещаващо. Хладното и дъждовно лято, което се очаква, ще откаже много чуждестранни летовниците. За българските туристи пък , икономическата криза ще се окаже решаващ фактор да се лишат от почивка на морето. Хората с повече финансови възможности открай време не ходят на родното Черноморие.

Според последните статистики, около 40 % от българските домакинства ще се лишат от удоволствието да се изтягат на плажа. Причината е единствено парична. В отговор на тежката икономическа обстановка, хотелиери и ресторантьори рязко са намалили цените. Не е сигурно обаче дали антикризисната plag1им мярка ще доведе до положителни резултати.

Вторият фактор, които ще се отрази лошо на туризма по Черноморието, е прогнозата на дъждовен и хладен месец юни. По принцип, всяка година летният сезон започва още в края на май. Тази година обаче, официалният старт ще дойде чак след 10 юни, при това началото се очертава като доста необещаващо. Туристическият бранш ще загуби цял месец. Надеждата за оживление е периодът от началото на юли до средата на август. По това време температурите рязко ще се повишат, което ще задвижи най- после нещата.

Ще дърпаме избягали от Гърция туристи

Ще дърпаме избягали от Гърция туристи

Туроператорите обаче прогнозират, че тази година, заради кризата в Гърция, ще успеем да привлечем част от чужденците, които са отменили разарвациите си в южната съседка. Другата критична ситуация, от която евентуално ще спечели браншът, е конфликтът между Израел и Турция. Израелските туристи масово отказват заявките си за почивка при съседите и по всяка вероятност ще се насочат към България. Миналата година у нас са отмаряли към 100 000 израелци. Очакванията са, че при създалата се обстановка, около 50 000 израелци още ще дойдат в България. Най- голямото изкушение за израелските туристи през миналите години всъщност е изобилието от казина у нас. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *