Новите смартфони ще ни четат мислите

1
Слушалки
Нова джаджа ще чети мислите ни

Онлайн изданието „Engadget“ съобщава, че новите мобилни телефони ще могат да усещат какво чувстваме и ще ни четат мислите. Проектът на бъдещето до скоро беше реалност само в научнофантастичните филми, но от компанията „NeuroWear“ са започнали работа по продукта.

Устройството ще бъде като обикновените слушалки за телефон и използва сензори за четене на мозъчни вълни, които са разработени от „NeuroSky“. За момента се произвеждат само някой части от иновативното съоръжение, но цялостната концепция е разработена напълно. Когато включим „слушалките“ в смартфона и ги сложим на главата си, GSM-a веднага почва да чете мислите ни и всичко се изобразява на екрана. Дори можем да си спомним стара случка и джаджата ще я пресъздаде като на филм. С помощта на GPS приемник, телефона запомня всичките ни спомени и мисли, като така на практика се създава архив на паметта ни. Всичко се записва с точност и винаги можем да проверим в какво състояние сме били.

За момента не е ясно, кога ще бъде готова цялата система и колко точно ще струва, но проектът е доста амбициозен и това ще бъде крачка към бъдещето на технологиите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *