Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Новите кебапчета на политиците

Партийните кебапчета не са това, което бяха. Димящите в зората на демокрацията скари за хранене на електората заминават в историята. Дълго, но тънко кебапче или две ъ, напъхани в комат хляб вече не въодушевяват избирателите. За капачки за буркани, с които да се осигуряват гласове, пък изобщо и дума не може да става, откакто атрибутът за запечатване на домашни консерви вече не е дефицитна стока.

Цветанов не пропусна снимка с дарените лаптопи

Цветанов не пропусна снимка с дарените лаптопи

С нови, последен писък номера, българските политици ухажват имащите право на глас. Всичко е под мотото на благотворителност, но си остава на стария принцип от времето, когато Надежда Нейнски беше все още – Михайлова. Хубавото Наде разпореди тогава на подчинения си син апарат: „Нахранете журналистите!“. Днес повикът на Надка се претворява в обилни софри, кашони с подаръци, разнасяни по домовете от партийни активисти, пълнене на мазетата на гласоподаватели с въглища, подреждане на цепеници за печката по дворовете.

Мая Манолова раздаде подаръци на селските първенци в Кюстендилско

Мая Манолова раздаде подаръци на селските първенци в Кюстендилско

Истинска революция в подкупването на потенциални избиратели сътвориха обаче отцепниците от ГЕРБ, създали своята БАСТА. Хората на Миро Найденов и Емил Димитров, по-известен като Емо Фаса, водят електорални единици на фризьор. За повече политическа пушилка мероприятието е организирано като благотворителност

С чисто нови прически – подарък за Коледа, се сдобиха куп самотни майки. Докато те се подлагаха на платените от БАСТА процедурите в салоните, малчуганите им се забавляваха с подарени лакомства. Новата инициатива на новата партия е насочена към слепи хора, като се умува как да благотворят незрящите.

ГЕРБ пък яха скъпа техника, за да обработва електората. На луксозен Дядо Коледа се направи Цветан Цветанов и лично разнесе десетки лаптопи из училища в Пиринския край, откъдето е избран за депутат. „Този акт не искаме да се политизира“, изцепи се в неговия си стил дясната ръка на Бойко Борисов. Но не забрави да каже при раздаването на преносимите компютри на събралите се родители, че така ГЕРБ си е изпълнил ангажимента. „Подсеща ни, че и ние от благодарност трябва да си изпълним ангажимента и да гласуваме за тях“, мърмореха татковци.

Банкети събраха на софрата симпатизанти на БСП в цялата страна

Банкети събраха на софрата симпатизанти на БСП в цялата страна

В БСП „храненето“ на електората преминава по-традмцмонно. Банкети те са основно оръжие на червените за поддържането на топлата връзка с електората, но не с двойка кебапчета с гарнитура, а с далеч по-завързани и обилни манджи.

Масови софри се завъртяха около Коледа и Нова година за пенсионери, социалнослаби и други крайнонуждаещи се. Освен извиването на хора, за повдигане на духа от Столетницата вкарват в играта и материални придобивки под формата на томбола. Баби се прибират вкъщи с тефлонови тави, тенджери и тигани. По-младички фенки на социалистите печелят и миксери дори.

Острието на „Пози-тано“ 20 и зам.-шеф на Народното събрание Мая Манолова се оказа най-активна и в банкети. Тя обаче заложи на сбирка около трапезата на всички селски първенци от кюстендилския й избирателен район. Като чрез храненето на кметовете от цялата област, идеите й и отчетеното на свършеното да стигне и до електората надолу по веригата. Мая обеща ремонти на читалища, селски стадиони, спортни площадки, пътища с пари от бюджета и от Европа. Манолова обаче не пропусна и раздаването на подаръци по време на банкета.

БСП отвориха и собственr кухни из страната. Вместо да даряват пари или продукти на социалните трапезарии, лично готвят и предлагат топла храна на бездомни и бедни.

Много актуален прийом за обработка на електората е и обикалянето на политици от всякакви цветове по домовете. Най-търсени за гостуване в последно време са семействата на приемни родители, приютили деца от домовете.

Гостуването винаги е с антураж и от специално поканени репортери и фоторепортери за запечатване на знаменателното събитие, което завършва с раздаването на подаръци по списък – и за децата, и за временните родители.

Дървата и въглищата също са в менюто на всички партии. Здрави юнаци пристигат с камионче, разтоварват и подреждат бичметата на двора, дори въртят брадви и ги оставят във вид на цепеници. Кюмюра го складират направо в мазето.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *