Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нови безумия в образованието! Учители и синдикати се обявиха против реформите

Учителите за пореден път се опитват да спрат поредните безумия в българското образование

Само един ден, след като станаха ясни новостите в образованието, възмутени педагози се обявиха против. По – голяма част от учителите считат, че нововъведенията са просто прах в очите на слепите и няма как да бъдат работещи заради липсата на средства. Освен това една  от промените, която правителството представи като иновативна, а именно педагозите сами да избират с кой учебник да работят без ограничение в избора,  според специалистите в областта е  чиста проба широко отворена порта за корупция при избора. Според тях издателствата ще се възползват съвсем практично от тънката лайсна и ще засипят всички училища с куп оферти,  защо да изберат техния учебник и как по – точно ще бъдат стимулирани за добре направения избор.

Екипът на Сергей Игнатов за пореден път се издъни…

Загрижени за меко казано недообмислените реформи педагози от цялата страна бързо са отреагирали и вече са пратили писмо със своите възражения относно небивалиците, за които стана ясно в новия проектозакон на  Министерството на Образованието,  за да бъдат взети своевременни мерки.

Друга налудничива и недообмислена идея, която екипът на Сергей Игнатов иска да прокара от следващата година е за всички ученици до 7 клас,  да бъде въведена целодневна форма на обучение, която според учителите може и да е плодотворна за малчуганите,  но по никой начин не може да бъде реализирана,  защото когато се обмислят реформи в образованието е редно да се обмисля и финансовата страна на нещата и реализуема ли е тя към момента.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Нови безумия в образованието! Учители и синдикати се обявиха против реформите

  1. министър Отговор

    16.12.2012 в 18:44

    Те в редовните часове не влизат, камо ли цял ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *