Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Новата синоптичка Милена Миланова: От 10 дни съм без гадже! ИНТЕРВЮ

Бременността на Станислава Цалова вкара ново лице в синоптичните прогнози на Би Ти Ви. Милена Миланова е чаровна като останалите си колеги в отдела и подобно на тях е специалист по метеорология. Тя е наета по чл. 68, но амбицията й е да остане в телевизията и след завръщането на Стаси от дългия отпуск по майчинство.

Милена Миланова

Милена Миланова

Ние решихме да запознаем читателите с новата звезда на частната медия и тези дни й гостуваме на работното място. В интервюто Милена не само разказа доста за себе си, но и оповести кардиналната промяна, която е направила съвсем наскоро в личния си живот.

– Милена, как се озовахте в телевизията?
– С кастинг. Разбрах за него в катедрата по метеорология и геофизика, където работех. Подадох си документите и ме извикаха. Постепенно от многото кандидати за вакантното място останах само аз. Целият екип ме посрещна изключително топло – не само синоптиците, а всички.

– Инфарктен ли беше вашият първи ефир?
– Да, беше ми страшно притеснено. Разтреперих се, краката ми се тресяха неудържимо и не знаех дали ще успея да издържа до края на ефира. Слава Богу, на камерата не си личеше много. Все още имам стрес, но вече в доста по-малка степен. Идвам по-рано на работа, за да разполагам с повече време да си направя прогнозата и картите и да се подготвя психически за излизането на екран. С постъпването ми в Би Ти Ви се промени начинът ми на живот – лягам си по-рано вечер. Но започнах да свиквам с този режим.

Милена Миланова– Емо Чолаков е щастлив, че сте в екипа…
– Да, така е. Предполагам, че е доволен и защото ще дежури по-малко – няма да му се налага постоянно да е на работа (смее се). Ако бяха само двама синоптици, щеше да им е доста напрегнато.

– В синоптичния екип има ли ги отношенията „Старо куче – заек“?
– Не, не, в никакъв случай, досега не съм срещала такова отношение. Всички се държат с мен като с равен.

– Как понасяте критиките и забележките?
– Правят ми се забележки, но критиката е градивна, няма злоба. Всички се опитват да ми помогнат да се изградя. Никога не съм се сблъсквала досега с такъв тип работа и колегите гледат да са ми полезни със съветите си.

– Ходили ли сте на кастинг и в друга телевизия за синоптик?
– Не, никога, не съм имала и намерение. Явих се на кастинг в Би Ти Ви, защото тук се търсят професионални синоптици, а не просто хора, които рецитират прогнозата пред камера. В другите телевизии е по-различно. Аз съм вложила много в образованието си и искам реализация в тази сфера.

– Какво е мнението ви за светилата в прогнозирането на времето като Любка Кумчева и Минчо Празников?
– Страхотни професионалисти! Срещала съм се с Любка Кумчева, когато съм ходила на практика от университета в ХМС (хидрометеорологична станция – б. p.). Мога само да се надявам да стигна тяхното ниво.

– Като се върне Станислава Цалова, вие накъде?
– Надявам се да продължа в Би Ти Ви. Това ми е надеждата. Ръководството ще прецени дали ще иска да ме задържи.

– Как протече кариерата ви досега?
– Първо бях в Института по геофизика, геодезия и география – секция „Сеизмология“. Заниманията ми там обаче бяха доста далеч от онова, което съм учила университета, и започнах в СУ „Св. Климент Охридски“ – проекти, свързани с физическите характеристики на Черно море. От половин година карам докторантура по метеорология и океанография.

– Емо Чолаков още не може да завърши неговата докторантура…
– Амбицирана съм да я завърша. Дано не се налага да я прекъсвам. Ще видим дали ще ми стигнат силите. За момента съм оптимистично настроена, че ще се справя в срок.

– Кои ви бяха любимите предмети в училище? Физиката ли?
– Не беше физиката. Винаги най-любима ми е била математиката.

– Детска мечта ви е била голямата сцена. Защо се отказахте от нея?
– Исках да стана певица. Харесваше ми да пея, била съм и в детски хорове. Не съм се занимавала обаче професионално с музика. По-свита и притеснителна съм, не успях да събера смелост и да се явя на кастинг в някое от предаванията за певчески таланти.

– Майстор сте в българските и гръцките народни танци…
– С български народни танци се занимавам от 6-годишна. Родителите ме записаха, но не ми харесваше. Успях да ги убедя, че това не е за мен и прекъснах. След време обаче осъзнах, че въпросното изкуство ми допада. Гръцки танци играя от 11-годишна.

– Имате ли травми от танците?
– Имам износване на ставите, но не е от танците. Може би е по рождение.

– Разкажете за семейството си.
– Родителите ми са от София и ме подкрепят във всичко. Баща ми е слухопротезист, прави и слушалки за водещи. Майка ми пък се занимава със счетоводство. Имам сестра, която е с 5 години по-голяма от мен. Тя работи в банковата сфера. Любовта ми към гръцката музика е от дядо ми по майчина линия. По тази линия е и моят гръцки корен. Не познавам дядо, защото е починал, когато съм била на 2 години.

– Говорите ли гръцки?
– Да, и много обичам да пътувам до Гърция.

– Имате приятел, с когото сте от година и половина заедно?
– Разделихме се преди десетина дни. Имаме различни гледни точки за живота.

Той иска да живее в чужбина, а аз – да си остана в България. Честно да си кажа, не са ни отскоро проблемите. Просто сега си дадох сметка, че няма смисъл да продължаваме и е по-добре да се разделим на този етап, отколкото по-късно.

– Кои са пороците ви?
– Пушенето. Случвало се е да пийвам алкохол в бар, но само с повод. Никога не съм прекалявала, та да нямам спомени от вечерта.

– С кола ли ходите на работа?
– Не шофирам. Веднъж ни удариха с майка ми и оттогава имам проблем дори да се возя в кола. Много се страхувам от високите скорости.

– В автобусите обаче рискувате да ви оберат…
– Кой не е обиран в автобусите?! Навремето няколко пъти са ми взимали телефон, портмонето… Но вече се пазя, по-внимателна съм.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Новата синоптичка Милена Миланова: От 10 дни съм без гадже! ИНТЕРВЮ

  1. margarita Отговор

    07.02.2014 в 15:05

    PORAZITELNA PRILIKA S KRISTINA BALINSKA=KATO DU6TERIA I E

  2. толя Отговор

    11.11.2014 в 18:58

    Милена Миланова е адски селско парче прилича на леличка от близкото село.Говори небрежно и заваляно. Вече не гледам прогнозата и не само аз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *