Нова врътка! Аптеки пробутват лекарства с изтекъл срок на годност

1
Врътките по аптеките нямат край

Масово в по – малките аптеки по кварталите се търгуват медикаменти с изтичащ срок на годност, алармират потърпевши. Най – оборотен бизнеса с рисковите лекарства е в Пловдив и Стара Загора, но врътката се среща и в другите големи градове.

Аналгинът често бива пробутван на промо цена, за сметка на срока на годност

Собствениците на аптеките масово наемат студенти по фармация, защото хем са квалифицирани до известна степен, хем са евтина работна ръка, а и са склонни да въртят далавери, за да оцеляват. Кандидат фармацевтите се съгласяват да продават лекарства с изтичащ срок на годност, тъй като те самите ползват солидна отстъпка от цената на лекарството. Младите хора, а и студенти при все запознати добре с недоимъка вкарват промоционални цени на въпросните лекарства, като същевременно си остават нещо от отстъпката и за себе си.

По този начин находчивите работодатели хем се оттърват от нежеланите медикаменти, хем задоволяват нуждите на персонала си, без да се интересуват от здравето на клиентите си. Най – вървежни на промоция са обикновените обезболяващи, за които не се изисква рецепта, но според лекарите няколко стотинки не струват здравето на човека и е препоръчително да не се рискува с лекарства, чиито срок изтича.

Врътките в аптеките нямат край!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *