Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нова вълна на безработица връхлита България

Билборд

Поредният необмислен проектозакон заплашва да остави без работа няколко хиляди българи и да съсипе бизнес за повече от 22 милиона лева годишно. Това заявиха собственици на агенции за външна реклама, като в изказването си визираха измененията в Закона за пътищата, според които се предвижда пълна забрана за поставяне на билбордове по магистралите и високоскоростните пътни отсечки.

Браншовици предупредиха, че ако парламентът приеме новите правила, това ще коства на държавата около 6 милиона лева на година, които се събирали от данъци и такси. Освен това представителите на гилдията се чувствали обидени и унизени, защото управляващите не ги поканили дори и един път за съвместно обсъждане на въпроса. Това било изтълкувано като пренебрежение и явно незачитане на тяхното мнение. Накрая те заплашиха, че ако не им се обърне внимание е напълно възможно да започнат обмислянето на протестни действия.

Представители на държавните ведомства контрираха, че сред най-сериозните предпоставки за приемане на законовите промени са повишаване сигурността и безопасността на пътя, което щяло да доведе до рязко намаляване на катастрофите с фатален край. Освен това те припомниха, че в останалата част на републиканската пътна мрежа ще бъде възможно поставянето на бордове, ако те отговарят на изискването да са монтирани на минимум 8 метра от края на пътното платно.

Според данни на асоциациите за външна реклама у нас, в момента по пътищата в България има около 7 500 рекламни съоръжения, като около 1 800 са по магистралите. Премахването на една голяма част от тях по каквато и да е причина, ще остави без работа хиляди българи, които в момента са ангажирани с поддръжка на билбордовете и периодичната подмяна на рекламните платна. Освен това ще педизвика сериозна криза в бранша, което неиминуемо ще доведе до масови фалити.

ита

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *