Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нова теория: Човекът е произлязъл от водна маймуна

Теорията на Дарвин за произхода на хомо сапиенс е на път да отпадне

Произход на човека

Произход на човека

Предците на съвременния човек не са били примати, а водни маймуни. Тази версия ще бъде оповестена по време на наближаващата голяма научна конференция по произхода на хомо сапиенс, която ще се проведе след няколко дни в столицата на Великобритания.

Основната защита на тази нова теория е фактът, че хората твърде много се различават от сухоземните примати, защото нямат никаква козина, имат доста големи мозъци, движат се само изправени. Освен това имат ларинкс и подкожни мазнини, които са сред отличителните белези на водните животни. Хора от научните среди издават, че тази хипотеза съвсем не е нова и за първи път е оповестена още преди петдесет години.

До момента предположението за произхода ни от водни маймуни не се приемаше твърде сериозно, но в последно време събира все повече последователи. Съгласно твърденията, прадедите на хората са живели във водата маймуни, които изгубили окосмението си именно поради тази причина.

Ето тези водни маймуни са нашите прародители

Ето тези водни маймуни са нашите прародители

Единият от организаторите на конференцията – Питър Рис Евънс твърди, че основните различия на човешките същества от приматите са липсата на козина, наличието на голям мозък, ларинкс и подкожни мазнини, изправената стойка по време на ходене. Според теорията за водните маймуни тези признаци са се оформили с течение на времето именно поради факта, че предците ни са живели във вода или покрай нея в продължение на милиони години.

Водната хипотеза за произхода на хомо сапиенс е формулирана за първи път от английския природоизследовател сър Алистър Хардли. Той твърди, че маймуните са слезли от дърветата, за да живеят в или до богатите на препитание реки и морета. Научили са се да ходят на два крака, защото са опитвали да държат главата си над водната повърхност. Натрупват подкожни мазнини, за да имат възможност да регулират телесната температура във водно обкръжение.

Питър Евънс допълва, че водната теория се доказва и от факта, че хората имат твърде големи околоносни кухини. Точно тези големи пространства в черепа са помагали на прадедите ни да държат главите си над водата.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *