Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нова мода: Дебитните крадци вече монтират цели фалшиви банкомати по улиците

Върху рекламите прикрепят невидимите миникамери

Нова тенденция в източването на дебитни карти, отчитат от МВР. Чрез монтирането на камера в реклами върху банкоматите, изманиците лесно се добират до пинкодовете. Поставянето на устройството става за 10 секунди, а за окото на потребителя то е абсолютно недоловимо.

Специалната джаджа е последна дума на техниката и дава изключително ясен образ, за разлика от досега използваните камери. Работи с батерия, която издържа до три денонощия. Бандитите поставят миникамерите в рекламни табелки върху банкоматите.

Източването на дебитни карти е сред най – бързо развиващите се престъпни дейности. Измамниците постоянно се усъвършенстват и влагат пари в разработването на нови устройства, като въпросната миникамера. Не е известно кои са хората на върха на структурите, но вероятно се заниманат с доста широк спектър от престъпления – наркотици, проституция и пр. По – голямата част от бандите вилнеят предимно из Западна Европа, но не оставят и пазара в България. В доста

Банди поставят цели фалшиви банкомати

страни тегленето от банкомати няма лимит, както у нас. Повечето родни банки предлагат и изпращане на съобщения за извършвани операции по сметките, но в други държави няма подобни услуги. Именно от такива пропуски се възползват българските бандити.

Има престъпни банди, които направо поставят фалшиви банкомати. Сглобените от различни части машини записват данните от картата, след което я връщат като дават надпис, че няма пари в наличност. Затова от полицията съветват да се тегли само от банкомати, които са прикрепени към сгради.

Крадците прибягват до най – различни методи, за да се доберат до информацията от дебитните карти. Най – често се използват устройствата за скимиране. Престъпниците ги прикрепят към входа за картите. Записващите устройства обикновено се поставят в банкомати, които се намират в курортите. Най – често се употребяват в големите европейски градове. Джаджата се изработва така, че напълно да се слива с банкомата и за жертвите остава напълно незабележима.

Банкоматите законно „скубят“ хората с високи такси. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *