Нов закон в Иран – без футболни мачове за жените !

1
Забулени жени
Жените в Иран няма да се радват на мачове

Властите в Иран  измислиха нов закон, който не позволява  на жените да гледат мачовете от Европейското първенство по футбол. Представителките на нежния пол имат строга забрана и гледането на мач се счита за престъпление.

Както всички знаем, законите в Иран са доста строги. Там много рядко някой обикновен гражданин си позволява да престъпи закона. Новото решение на иранските управници е аргоментирано с това, че на мачове се псува, пие се, кълнат се футболисти, като и много често страстите преминават към безредици. Според зам. командир Бахман Каргар, жените трябва да са благодарни са забраната. Държанието на мъжете по време на Евро 2012 не било пристойно за дамите. Докато гладните за футбол мъже гледат любимия си отбор, жените им ще се грижат за семейството.

Мачовете от европейското се предават по държавната телевизия на Иран. Това обаче не стига за лудите фенове и затова прожекции има в много  киносалони и театри. През 2010 и 2011 г. ходенете по мачове беше нещо като семейна традиция за иранците, но сега на шоуто ще се наслаждават само мъжете.

Националният химн на Иран. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Не зная, защо доста хора хукат САЩ, но поне относно демократични свободи, американо са доста напред в материала с останалият свят. да забраниш на жена да гледа мач е като да забраниш на футболист да мечтае за плейтмейтки. То, че и аз не ходя по стадионите вече си е факт. Седят, седят и скочат и се замлатят агитките? И не можеш разбра защо се бият? Ако си пък по средата и се окажеш между тях трябва да си готов или да се бъхтиш яко или да бягаш презглава! И понеже не разбираш защо се бият, като те връхлетят трябва просто да биеш! Иначе ядеш боят просто щото си се оказал сред луди. Вече и мачовете не са спокойно място….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *