Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нов удар от „Уикилийкс“: ЕС се измори от лъжите на България

wikiliiksНов секретен доклад за България изтече в „Уикилийкс”. Документът датира от 26 юни 2009 и е посветен на летния доклад на Европейската комисия за напредъка на страната ни. „България няма желание за реформи. Повърхностно изпълнява изискванията на ЕС, колкото да получи положителна оценка”. Това е заключението на служител от ЕК пред представители на американското посолство.

Анонимното лице от ЕК разкрива, че оценката за борбата с престъпността и корупцията в България е отрицателна. Но в крайния вариант на доклада от лятото на 2009, много от критиките са спестени, за да се спази добрия тон между Брюксел и София. Като „козметични поправки” определя ЕК

ЕК обвинява България в повърхностни реформи

ЕК обвинява България в повърхностни реформи

реформите на българското правителство. Спазват предписанията, посочени в доклада, само за да получат положителни отзиви. На практика обаче, няма значителни промени в страната.

уикилийксЕдна от слабостите в българската съдебна система е непрозрачното избиране на висши магистрати. Това създава предпоставки за корупция или за избиране на некомпетентен човек за поста.

На Европейската комисия й е омръзнало българското правителство да представя като „успехи” започнали съдебни процеси срещу мафиоти, които често са приключили дори. В доклада обръщат специално внимание на случая с братя Галеви. Съмнителните бизнесмени получават имунитет с

Брюксел не ни приема като пълноправен член

Брюксел не ни приема като пълноправен член

кандидатирането си за народни представители. Това изпраща тревожен сигнал към Брюксел.

Служителят от ЕК посочва, че са направили всичко възможно, за да стимулират българските управници към провеждането на реформи. Но правителството не иска, липсва му политическа воля, заключава източникът на американското посолство. Лошият имидж на България пред ЕК, дразни и останалите страни- членки на ЕС. Фалшивите реформи са ясен сигнал, че приемането на България и Румъния в европейското семейство е било прибързано.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Нов удар от „Уикилийкс“: ЕС се измори от лъжите на България

  1. Хитлер Отговор

    04.01.2011 в 12:55

    Ми да го прочете това по-нагоре Гоце, Сава и онова хюмне предишният, министър председател! Да не споменаваме и гадта Сакскуборготска.

  2. рени цветкова Отговор

    24.05.2011 в 14:31

    Нищо ново под слънцето.ТО Е ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕН ЧЕ ЛЪЖЕМ НА ПОРАЗИЯ,НО НЯКОИ ЗАЩО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ НА ЗАПАД НЯКОЙ ИМ ВЯРВА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *