Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нов почин! Свещеници опрощават грехове по скайпа

интернет изповедЗа да бъде в крак с новите технологии  свещеник от Сливенската епархия започнал да  изповядва християни  виртуално по скайп.

Този вид „услуга“  бил особено търсена от миряни, които живеят в чужбина. Те буквално изливали душите си и търсели опрощение или спокойствие. Предвид големия интерес изповеди по интернет започнали да правят и други свещеници от Сливен.  Те се озовавали винаги, когато има кандидати, а кандидатите пък се свързвали с тях по имейла.

Изповедта е едно от седемте тайнства в българската православна църква. При него свещеникът чете молитва в невидимото присъствие на Бога, а каещият се получава прошка за греховете си, след като свещеникът прочете така наречената Разрешителна молитва. За тези хора е най-важното да бъдат изслушани. Да има с кого да споделят и да се посъветват дали действията им ще бъдат опростени от Бог.

интернет общуванеОще докато говорят, на тях им олеква, казва отец Йоан. Това е най-важното в изповедта. Да накараш човек да открехне душата си и да каже всичко, което го измъчва. Има много нещастни хора, които страдат за родината си, които се трудят като скотове, за да могат да пратят пари на семействата си тук. Не им е лесно. Обхващат ги различни съмнения и различни изкушения. Чудят се постъпват ли правилно. Някои дори смятат, че са продали душата си на Дявола. Да ги изслушам, да ги посъветвам, пък дори и да проведем  един чисто човешки разговор, за тях е много.

Според мен те не търсят толкова опрощението, колкото човешкото общуване. И няма никакво значение дали те ще се изповядат в храма, или по скайпа. Изповедта им действа пречисващо. Има мирени, особено жени, които живеят скотски, но получават пари и ги пращат на децата си. Самият факт, че са се обърнали към Бог, показва, че те са добри, това, което вършат, ги измъчва и една топла дума може да успокои наранените им души, категоричен е отецът.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *