Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нов кошмар! Баща на пет деца се самозапали от бедност и отчаяние

самозапалване153-годишен Венцислав Асенов се самозапали от мизерия и отчаяние в сградата на общината в Раднево.

Той е женен, има пет деца и живее в общинско жилище. Безработен е от години, съпругата му също. Всеки ден идвал в общината да търси работа. Няколко пъти му осигурявали по програма за временна заетост, но после пак оставал на улицата.

Днес, около 16 часа той пак отишъл в сградата на общината след поредния отказ да му намерят работа. Съобщил на кмета, че е отчаян от живота и ще се запали. Кметът Юлиан Йовчев не взел насериозно заплахата му, но портиерката видяла отчаянието в очите му и започнала да го разубеждава. Не мога повече, казал й той и щракнал запалката. линейкаОхранител в общината се опитал да го изгаси, но пламъците обхванали дрехите му. Полиция и пожарна са успели да угасят пламъците и да успокоят мятащия се от адски болки мъж, а пристигналата линейка веднага потеглила към Пловдив, тъй като болницата в Раднево не можела да се справи със случая. Нямало нито специалисти, нито апаратура.

В момента Венцислав е настанен в клиниката по изгаряния в Пловдив. Той е обгорен 70 процента и има сериозна опасност за живота му. Екипът прави всичко според възможностите си да го спаси. Радневци твърдят, че от известно време той бил отчаян и казвал, че единственият му изход да се отърве от беднотията е да се самоубие. През последните седмици още двама мъже се запалиха – един във Велико Търново, един във Варна. И двамата били в тежко финансово състояние. Баща пък уби децата си, съпругата си и себе си в Пловдив заради дългове. Все повече хора виждат самоубийството като спасение от мизерията и жалкото си съществуване.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Нов кошмар! Баща на пет деца се самозапали от бедност и отчаяние

  1. Иван Отговор

    27.02.2013 в 14:54

    До къде докарахте хората боклуци скапани , наречени политици , срам нямате !

  2. Елизабет Отговор

    27.02.2013 в 18:58

    От кое село е отишъл в града !? Защо никой не иска да работи нивите , които толкова много искаха ?Как така 5деца , без да ти е ясно как ще ядете!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *