Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нона Караджова: Найлоновата торбичка става 1 лев

Хора с ниска екологична култура нарече министър Нона Караджова българите, които продължавали да ползват найлонови торбички при пазаруване. Това замърсявало околната среда, затова правителството ще вземе крути мерки.

 От октомври една торбичка ще е 45 стотинки, а от догодина левче. Който не милее за екологията, да си плаща, отсече тя. Дамата обаче не посочи алтернатива на пазара. Торбичките ще бъдат заменени с хартиени, но те са още по-скъпи и никой не ги е произвел още. Тя и не уточни на щанда в какво ще бъде увито сиренето например, маслините, салатите, зеленчуците и всички хранителни продукти. Няма как от кантара да се изсипват направо в чантите, най – млкото защото няма къде да се залепят етикетите, с които после се плаща на касата.

Евролицемерие беше наречена поредната екологична инициатива на министърката, копирана направо от ЕС. Да предположим, че инициативата се осъществи и всички тръгнат с плетени бабешки торби на пазар. В какво ще бъде прясното и киселото мляко? Естествено, в пластмасови опаковки. Бирата и безалкохолните в пластмасови бутилки. Маргаринът, топените сирена, разфасовките на колбаси, деликатеси, риби и какво ли не още. Всички тези опаковки имат по-голям по време разпад, отколкото торбичките. А може би бирата и безалкохолните трябва да станат наливни, пък млякото да се продава в носени от клиента тенджери направо с черпака.

Екологичните напъни на Караджова не са даже и половинчати, а буря в чаша вода, или опит да се развива някаква дейност. Ще ликвидираме торбичките, но за сметка на това ще се търкалят бутилки и опаковки под път и над път. Тъпо! Проблемът е другаде. В културата на българина и липсата на адекватни санкции. Когато се появят сериозни глоби за замърсяване на околната среда и когато те наистина се прилагат, няма да има смисъл да се захващаме с торбичките.

Колко ще ни струва найлоновата торбичка. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *